Zemgalē Lieldienu brīvdienās visbiežāk piemēroti sodi par neatļautu pulcēšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls.
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

 Laikā no 1. līdz 6.aprīlim Valsts policija (VP) Zemgalē veica 393 pārbaudes publiskās vietās un par konstatētajiem epidemioloģiskās drošības ierobežojumu pārkāpumiem, kas lielākoties bija neatļauta pulcēšanās, sāka 84 administratīvo pārkāpumu procesus, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā Lieldienu brīvdienās veiktas 64 plānotas tirdzniecības vietu pārbaudes, un par atrašanos atklāta tirgus teritorijā bez mutes un deguna aizsegiem sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi un četrām personām izteikti brīdinājumi. Savukārt 32 administratīvo pārkāpumu procesi tika sākti par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu. 28 gadījumos policisti piemēroja naudas sodu desmit eiro, vienā gadījumā - 30 eiro.

Piemēram, Jelgavā, uz Dobeles šosejas, automašīnā "Audi A3" atradās trīs vienaudži - 2001.gadā dzimuši jaunieši - no dažādām mājsaimniecībām. Atbilstoši situācijai un apstākļiem, kā arī ņemot vērā personu attieksmi pret izdarīto pārkāpumu, policisti vienam jaunietim piemēroja naudas sodu 50 eiro, bet diviem - 500 eiro.

Jēkabpils iecirkņa amatpersonas veica 102 plānotas tirdzniecības vietu pārbaudes un pārkāpumus nekonstatēja, taču par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu aprīļa pirmajās sešās dienās tika sākti deviņi administratīvā pārkāpuma procesi.

Vienā gadījumā Jēkabpilī, Neretas ielā, automašīnā "BMW 740 IL" atradās četras personas no dažādām mājsaimniecībām, un katra no tām tikusi pie desmit eiro soda. Līdzīgi pie naudas soda tika citas četras personas no dažādām mājsaimniecībām, kas pārvietojās automašīnā "BMW 320". Policijā par notikušo sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi un katrai personai piemērots naudas sods 30 eiro apmērā.

Tāpat Jēkabpils iecirkņa likumsargi saņēma informāciju par to, ka kādā dzīvoklī ir sapulcējušās personas no dažādām mājsaimniecībām. Ierodoties norādītajā adresē, tika konstatēts, ka dzīvoklī kopā ar tā īpašnieku atrodas 2003.gadā dzimis jaunietis no citas mājsaimniecības. Jaunietis uzvedās agresīvi un lamājās, izmantojot necenzētu leksiku. Par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu sākts administratīvā pārkāpuma process un jaunietim piemērots naudas sods 150 eiro apmērā.

Lieldienu brīvdienās Tukuma iecirkņa darbinieki sāka 27 administratīvo pārkāpumu procesus par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpumiem. Kandavas novada Zemītes pagastā automašīnā "Volvo V70" atradās trīs cilvēki. Ņemot vērā personu attieksmi pret izdarīto pārkāpumu, tika piemērots viens naudas sods 100 eiro, bet divi - 200 eiro apmērā.

Tāpat Tukumā kādā dzīvoklī notika svinības, kurās bija sapulcējušās astoņi cilvēki no dažādām mājsaimniecībām. Likumsargi par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumu vienai personai piemēroja naudas sodu 300 eiro, bet septiņām - 20 eiro.

Vēl kāda dzīvokļa saimniece "nopelnīja" 500 eiro naudas sodu, bet viņas trīs ciemiņi - katrs 100 eiro naudas sodu. Vēl kādā dzīvoklī Tukumā bija sapulcējušās piecas personas no dažādām mājsaimniecībām, par to tiekot pie 50 eiro soda. Tikpat lielu naudas sodu likumsargi piemēroja citām trim personām, kas Pirmajās Lieldienās bija sapulcējušās kādā mājā Kandavas novadā.

Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā Lieldienu brīvdienās veiktas 49 plānotas viesu namu, atpūtas vietu un dievnamu pārbaudes, un pārkāpumi netika konstatēti. Savukārt 35 administratīvo pārkāpumu procesi tika sākti par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu. 23 gadījumos policisti piemēroja naudas sodu desmit eiro, 11 gadījumos - 20 eiro.

"Par pulcēšanās vietām iedzīvotāji lielākoties izvēlējās dažādas publiskas vietas, kā, piemēram, sporta laukumus pie izglītības iestādēm, automašīnu stāvvietas, parkus," skaidroja Kalniņa.

Piemēram, Iecavā kādā dzīvesvietā bija sapulcējušās deviņas personas no dažādām mājsaimniecībām.

Lieldienu brīvdienās arī Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā visvairāk administratīvo pārkāpumu procesu tika sākti par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu. Lielākoties konstatēts, ka jaunieši no dažādām mājsaimniecībām izvēlas sapulcēties atpūtas vietās, māju pagalmos vai automašīnās. Atbilstoši situācijai un apstākļiem, kā arī ņemot vērā personu attieksmi pret izdarīto pārkāpumu, likumsargi par ierobežojumu neievērošanu piemērojuši naudas sodus desmit eiro un vienā gadījumā 120 eiro apmērā.

Dobeles iecirkņa apkalpojamā teritorijā par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu tika sākti 12 administratīvo pārkāpumu procesi. Kāds Lietuvas pilsonis ieradās Latvijā no Lietuvas ar automašīnu un nevarēja uzrādīt apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 150 eiro.

Tāpat likumsargi konstatēja, ka Dobelē kādā dzīvoklī ir sapulcējušās četras personas no dažādām mājsaimniecībām. Visi četri cilvēki tika pie 50 eiro naudas soda.

VP darbinieki Zemgalē veica arī plānotas pārbaudes tirdzniecības vietās - veikalos, degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās un citur. No kopumā veiktajām 411 pārbaudēm par noteikto ierobežojumu neievērošanu tika sākti 13 administratīvo pārkāpumu procesi, kas lielākoties bija par mutes un deguna aizsega nelietošanu, kā arī tika doti 17 preventīvi norādījumi par maznozīmīgiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu