Jūtūberi saņem bargu sodu pēc tam, kad vairākkārt "pa jokam" inscenē banku laupīšanas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

ASV vairākkārt inscenētu bankas laupīšanu dēļ divi jūtūberi saņēmuši sodu -  160 stundu sabiedriskā darba un viena gada pārbaudes laiku.

Pagājušā gada vasarā dvīņu duets Alans un Alekss Stoki, kuriem ir 6,66 miljoni "YouTube" abonentu un 29,9 miljoni "TikTok" sekotāju, tika apsūdzēti krāpšanā, vardarbībā un viltus draudos.

Puiši savā "YouTube" kanālā vairākkārt ievietojuši videoklipus, kuros inscenē bankas aplaupīšanu, kā arī vēl dažādus citus noziegumus.

Iesniegtie tiesas dokumenti apstiprināja, ka viņiem piespriests 160 stundu sabiedriskais darbs un gada pārbaudes laiks. Vienā no likumpārkāpēju videoklipiem viņi piezvanīja taksistam un paziņoja, ka viņu cits pasūtītais taksists nav ieradies.

Videoklipā redzams, kā viņi iekāpj taksometrā, tērpušies viscaur melnā, ar melnām sejas maskām. Pārim līdzi bija somas, kas pilnas ar skaidru naudu, jo puiši izlikās, ka tikko aplaupījuši banku.

Kāds aculiecinieks uzskatīja, ka brāļi Stoki patiešām ir aplaupījuši banku, un izsauca policiju, domājot, ka viņi ir mēģinājuši nolaupīt arī automašīnas vadītāju.

Lai gan autovadītājs atteicās dvīņus kaut kur vest, policisti autovadītāju izvilka no automašīnas un atbrīvoja jūtūberus tikai pēc tam, kad uzzināja, ka tas ir bijis vien neizdevies joks.

Pēc situācijas noskaidrošanas policija izteica brāļiem brīdinājumu par to, cik bīstama ir  viņu rīcība. Tomēr tikai dažas stundas vēlāk dvīņi atkal izdarīja to pašu, tikai citā vietā. Rezultātā likumsargi saņēma vairākus ārkārtas izsaukumus par notiekošu bankas aplaupīšanu - varas iestādes to vairs neuzskatīja par joku.

"Šie noziegumi varēja viegli izraisīt to, ka kāds tiktu nopietni ievainots vai nogalināts. Ir bezatbildīgi un pārgalvīgi, ka šīm divām personām vairāk rūpēja sekotāju skaita palielināšana internetā nekā policistu vai citu cilvēku drošība," sacīja policijas pārstāvis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu