Pāris abstrakto mākslu notur par interaktīvu izstādi un pārkrāso 370 tūkstošus eiro vērtu mākslas darbu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Laikmetīgs mākslas darbs samulsināja kādu korejiešu pāri, kurš, ieraugot pie gleznas novietotās krāsu bundžas un otas, metās gleznot, taču izrādās, ka tā bijusi daļa no instalācijas, vēsta portāls "All Thats Interesting". 

28. martā jauns pāris Dienvidkorejā pieļāva pamatīgu kļūdu. Viņi pavadīja svētdienu Seulas tirdzniecības centrā "Lotte World" izstādē ar nosaukumu "Ielas trokšņi".

Viņu uzmanību piesaistīja kāda spilgta glezna, pie kuras blakus bija noliktas otas un krāsu spaiņi. Ņemot vērā, ka māksla mūsdienās mēdz būt interaktīva, viņi pārprata krāsu spaiņu jēgu un metās pielikt savu artavu gleznai. Beigu beigās viņi sabojāja 370 121 eiro vērtu gleznu.

Glezna šādā veidā tiek izstādīta jau kopš 2016. gada, kad amerikāņu grafiti mākslinieks Džons Endrjū Perello to pabeidza Seulas Mākslas centrā "The Great Graffiti" izstādes auditorijas priekšā. Perello ir nolēmis nereaģēt uz incidentu.

Galerijas darbinieki nekavējoties paziņoja policijai, kad 28. martā pamanīja jaunos otas triepienus. Drošības videomateriāli skaidri parādīja, kurš ir bijis vaininieks.

"Mēs nekavējoties izsaucām policiju un sarunājāmies ar apdrošināšanas biedrību par sabojāto mākslas darbu, bet kā atbildīgā aģentūra mēs darīsim visu iespējamo, lai mazinātu kaitējumu pārim, kurš netīši izdemolēja darbu. Viņi domāja, ka viņiem ir atļauts to darīt, taču viņi kļūdījās," sacīja galerijas pārstāvis.

Incidents izraisīja diezgan lielu ažiotāžu. Tas ir piesaistījis vēl lielākus pūļus, kas vēlas redzēt tagad vēl slavenāko gleznu. 

"Pie gleznas novietotās mākslinieka izmantotās krāsas un otas veido pilnu komplektu ar grafiti audekla darbu," sacīja galerijas pārstāvis, piebilstot, ka šie rekvizīti bija domāti mākslinieka darbu hronikai un izcelšanai.

Glezna kopš incidenta ir izstādīta vairākās vietās, taču tagad tai apkārt ir neliels žogs, kas auditorijai neļauj tai tuvoties, un zīmes, kurās norādīts: "Neaiztikt".

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu