VIDEO ⟩ EK prezidente Leiena uzņemšanā pie Erdogana tiek atstāta bez krēsla (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kopā ar Eiropadomes priekšsēdētāju Šarlu Mišelu Ankarā tiekoties ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, tikusi atstāta bez krēsla. Tikšanos Leiena aizvadīja nevis līdzās Turcijas un ES karogiem ar Mišelu un Erdoganu, bet gan uz tuvējā dīvāna.

Video redzams, ka Leiena par šādu nepieklājību bija pārsteigta. "Ēm?" jautājoši novilka Leiena, norādot uz abiem aizņemtajiem krēsliem, kuros bija pasteigušies iesēsties Erdogans un Mišels.

Leiena iekārtojās uz dīvāna, sēžot pretī Turcijas ārlietu ministram.

Trīs stundas ilgā tikšanās notika Erdogana rezidencē Ankarā. Apspriežamo jautājumu vidū bija sieviešu tiesības, ko ES pārstāvji vēlējās apspriest saistībā ar Turcijas izstāšanos no Stambulas konvencijas. 

"Saprotams, ka Komisijas prezidente bija pārsteigta, un tas ir labi redzams video," trešdien notikušo komentēja Leienas preses pārstāvis. "Pēc protokola [Eiropas Komisijas] prezidente ir tieši tādā pašā līmenī kā Eiropadomes prezidents."

Leiena esot likusi savai komandai sazināties ar atbildīgajām personām, lai nodrošinātu, ka šādas situācijas neatkārtojas.

Savukārt Mišela pārstāvis uz jautājumiem par Eiropadomes priekšsēdētāja izturēšanos neatbildēja, vēsta "The Guardian".

Neskatoties uz neveiklo incidentu, tikšanās mērķis tika sasniegts - tika pagarināta vienošanās, saskaņā ar kuru Brisele sniedz finansējumu Turcijai, lai tā nepieļautu migrantu plūsmu pāri savai robežai uz Grieķiju.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu