Publiskās kailfoto sesijas dalībnieki tiks deportēti no Dubaijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Funny Solution Studio/Shutterstock.

Dubaijā uz augstceltnes balkona sarīkotās kailfoto sesijas dalībnieki - no kuriem lielākā daļa vai visi ir austrumeiropieši - tiks deportēti, otrdien paziņoja Dubaijas amatpersonas.

Sestdien internetā tika izlikts video, kā uz balkona fotografējas vairākas kailas sievietes.

Zināms, ka 11 sievietes ir Ukrainas pilsones, savukārt fotogrāfs ir Krievijas pilsonis. Pārējo fotosesijas dalībnieču tautība nav oficiāli apstiprināta.

Fotosesijā iesaistītajiem izvirzītas apsūdzības par publisku izlaidību. Dubaijā, kur liela daļa likumu balstīti uz musulmaņu šariata likumiem, par to paredzēts līdz pat sešus mēnešus ilgs cietumsods, kā arī naudassods 5000 dirhemu (1150 eiro) apmērā. Ārvalstnieki Dubaijā nonākuši cietumā arī mazāku pārkāpumu dēļ.

Taču pēc netipiski ātras izmeklēšanas Dubaijas ģenerālprokurors paziņoja, ka fotosesijā iesaistītie tiks deportēti atpakaļ uz savām izcelsmes valstīm.

Sīkāka informācija netika sniegta. 

Ziņu aģentūra AP norāda, ka autoritāri pārvaldītajā emirātā tik strauji pieņemti lēmumi par deportāciju ir retums. Parasti šādos gadījumos notiek tiesa, pēc kuras var nākties izciest cietumsodu.

Dubaija jau daudzus gadus sevi pozicionē kā pievilcīgu galamērķi tūristiem no Krievijas. Daudzos lielākajos iepirkšanās centros redzami uzraksti krievu valodā.

Krievijas medijos fotogrāfs identificēts kā IT uzņēmuma vadītājs no Ivanovas apgabala. Lai arī uzņēmums noliedz vīrieša saistību ar fotosesiju, Ivanovas gubernators Staņislavs Voskresenskis vērsies pie Krievijas Ārlietu ministrijas un Krievijas vēstnieka Apvienotajos Arābu Emirātos, lūdzot palīdzēt Dubaijā aizturētajam Krievijas pilsonim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu