"Dienu pirms cīņas mani pamatīgi sakoda suns..." UFC leģenda Ronda Rozija atskatās notikumiem bagāto debiju sportā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ronda Rozija
Ronda Rozija Foto: AP/ Scanpix

Viena no UFC sieviešu divīziju pionierēm Ronda Rouzija savā "YouTube" kanālā ir atskatījusies uz savas karjeras svarīgākajām un neparastākajām uzvarām.

Rouzija savas MMA karjeras līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2016. gada decembrī, kad pirmajā raundā tika piedzīvots zaudējums pret šā brīža sieviešu MMA karalieni Amandu Nunjesu.

Kopš tā laika viņa aktīvi darbojas vrestlinga organizācijā WWE. Tagad cīkstone ir nolēmusi iemūžināt savu cīņu ilgumus ar tetovējumu uz rokas. Ķermeņa rotas iegūšanas procesu cīkstone ir attēlojusi arī savā "YouTube" kanālā, atskatoties uz dažām no cīņām.

"Skatoties uz šo sarakstu, es joprojām nespēju noticēt. Es to pārbaudīju deviņas reizes. Šādi atspoguļotas šīs uzvaras šķiet neticamas," sacīja Rouzija, kamēr tetovējumu meistars uzsāka savu darbu.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bijusī MMA cīkstone atcerējās savu debiju profesionālajā, kurai nebūt netrūka šķēršļu: "Dienu pirms cīņas mani sakoda draudzenes suns. Manai kājai bija deviņas šuves. Ārsts brīdināja, ka šuves var izjukt jau pirmajā cīņas minūtē. Nodomāju: "Okei, tātad man ir mazāk nekā minūte, lai uzvarētu.""

To uzlecošajai UFC zvaigznei arī izdevās nokārtot, jo tikai 25 sekunžu laikā viņa Edianu Gomesu piespieda padoties ar savu ikonisko rokas laušanas (armbar) sāpju paņēmienu.

Tāpat cīkstone atklāja arī nedaudz intīmākas detaļas, kas cīņu nepadarīja vieglāku.

"Es biju uztraukusies un pēc iespējas ātrāk centos cīņu novirzīt parterī. Un mans sporta krūšturis bija par mazu. Man vajadzēja vienu krūšturi svēršanās ceremonijai un citu - pašai cīņai. Tā vietā viņi man iedeva divus tāda izmēra krūšturus, kas bija paredzēti svēršanās ceremonijai. Cīņas pašās beigās mani krūšu gali izkrita no krūštura. Manam prātam tobrīd gāja cauri tik daudz domas," atcerējās Rouzija.

Video: Rouzija pret Gomesu

Arī profesionālās karjeras turpinājums Rouzijai padevās spīdošs, jo nākamās piecas uzvaras tika izcīnītas pirmajā raundā, četras no tām pat pirmajā minūtē. 

Pēc tam, kad Rouzija bija izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas, viņu ievēroja UFC prezidents Deina Vaits, kurš pirms tam bija paudis konkrētu nostāju, ka sievietes viņa vadītajā organizācijā necīnīsies.

Tomēr Rouzijas neapšaubāmais talants UFC bosam lika pārdomāt un cīkstone savā organizācijas debijā pret Lizu Karmušu izcīnīja jaunizveidotās sieviešu divīzijas (līdz 61,2 kilogramiem) čempiones titulu. Savu čempiones jostu Rouzija aizstāvēja piecas reizes, līdz viņu 2015. gadā brutāli nokautēja Holija Holma.

Pēc savas karjeras pirmā zaudējuma Rouzijai bija nepieciešams ilgs laiks, lai atkoptos psiholoģiski. Par nelaimi cīkstonei, arī nākošajā cīņā tika piedzīvots jau pieminētais zaudējums pret Amandu Nunjesu un Rouzijas karjera UFC bija galā.

Nav šaubu, ka Rouzija ir viena no visu laiku lielākajām UFC zvaigznēm, ņemot vērā, ka viņa bija slavenās organizācijas sieviešu divīzijas pioniere. Šobrīd UFC sievietes cīnās jau četrās dažādās svara kategorijās un tas lielā mērā ir pateicoties tieši Rouzijas fenomenam aizvadītās dekādes pirmajā pusē.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu