Dārziņš cer spēlēt PČ un pagaidām nesteidzas veikt pārrunas ar Rīgas "Dinamo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Pieredzējušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš cer spēlēt pasaules čempionātā Rīgā un pagaidām iepauzēs ar sarunām par spēlēšanu "Dinamo" nākamajā sezonā, atklāj hokejists trešdien publicētā sarunā ar portālu TVNET.

Pēc klubam nesekmīgās 2020./2021.gada sezonas, pēc kuras jau atlaists ir vienības galvenais treneris Pēteris Skudra, Dārziņš pagaidām galveno uzmanību velta izlases treniņiem, kas sākās pirmdien.

Viņš labprāt spēlēs pasaules hokeja čempionātā Rīgā, ja izturēs konkurenci.

Pagaidām ar komandu nav tās galvenā trenera Boba Hārtlija, kura vadītā Omskas "Avangard" Gagarina kausa pusfinālā ir vadībā sērijā pret Kazaņas "Ak Bars" ar 2-0.

Dārziņš sarunā ar portālu "TVnet" atzinīgi izsakās par treneri: "Hārtlijs ir spēcīgs treneris, kurš ir uzlabojis izlases sniegumu un parādījis virzienu, kādā jāstrādā. Izlases sportiskā mentalitāte vienmēr ir bijusi ar reālu skatu uz tobrīd notiekošo. Kļūstot konkurētspējīgākiem, ir paaugstinājusies pārliecība par saviem spēkiem - attiecīgi komanda kļūst jaudīgāka. Sportā visu izšķir rezultāts, un ir izdarīts daudz, lai palielinātu iespējas sasniegt virsotnes. Tāpēc tagad atliek tāds sīkumiņš, kā atrādīt to, kas satrenēts."

Pēc zaudējumiem bagātās sezonas klubā par nākamo sezonu "Dinamo" kreklā spēlētājs bilst, ka vispirms būtu labi zināt, kurš treneris vadīs vienību, un tad runāt par nākotnes iespējām.

Arī par bijušo galveno treneri Skudru spēlētājs izsakās atzinīgi, atzīmējot, ka viņš ir jauns un ambiciozs treneris ar jau uzkrātu ievērojamu pieredzi, tomēr joprojām pilnveidojas un seko līdzi jaunākajām hokeja tendencēm.

"Domāju, ka lielākie panākumi trenera karjerā viņam vēl ir priekšā. Vasarā runājām par hokeju, un var redzēt, ka viņam ir gan mērķi, gan vīzija, kā to panākt. Šogad diemžēl nesanāca sasniegt iecerēto," saka Dārziņš, piebilstot, ka ar tādām zaudējumu sērijām kā "Dinamo" aizvadītajā sezonā cieš arī treneru un spēlētāju attiecības, tomēr lielos vilcienos abu attiecībās "viss bija kārtībā, un man ir cieņa pret viņu".

Tieši Skudra ievērojami atjaunināja "Dinamo" sastāvu, dodot iespēju Covid-19 apstākļu sabojātajā sezonā sevi pierādīt jaunajiem Latvijas spēlētājiem.

"Domāju, ka komandai galvenais ir, lai treneris ir godīgs pret hokeju. Un Skudra tāds ir. Vienmēr bija profesionāls, kvalitatīvs treniņprocess, vienmēr izanalizēts pretinieks utt. Uzskatu, ka trenerim ir jādara maksimāli viss, lai spēlētājs parāda savu labāko sniegumu, tādējādi palīdzot komandai, un tad nav starpības, vai tas tiek panākts ar atsēdināšanu malā, vai pieminekļa uzcelšanu. Ceru, ka Skudra rīkojas tieši šādu iemeslu vadīti, un tad tas ir pieņemami," par trenera darba metodēm saka uzbrucējs, kurš sezonas laikā tika nosēdināts arī uz rezervistu soliņa.

Šosezon Dārziņš "Dinamo" rindās 41 KHL spēlē sakrāja 23 (7+16) rezultativitātes punktus.

Deviņos pasaules čempionātos uzbrucējs 55 spēlēs sakrājis 36 (22+14) rezultativitātes punktus, bet divās olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos viņa kontā deviņās spēlēs ir seši (4+2) punkti.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu