VIDEO Veselības ministrs informē par vakcīnu portfeļa dienesta pārbaudes rezultātiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien plkst. 8.30 veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) informēs par vakcīnu iepirkuma otrās dienesta pārbaudes rezultātiem, aģentūru LETA informēja ministra komunikācijas padomniece Lāsma Bindere.

Dienesta pārbaude aptvēra līdz šim vēl neizvērtētos pagājušā gada nogales Latvijas veiktos pieteikumus uz ražotāju "AstraZeneca", "Johnson&Johnson", "Pfizer"-"BioNTech", "CureVac" un "Moderna" vakcīnām, kas veikti līdz šī gada 8.janvārim.

Dienesta pārbaudi Pavļuts sāka 5.martā, un to veica komisija, kurā strādāja pārstāvji no Veselības un Ekonomikas ministrijas. Komisija ir sniegusi ziņojumu par pārbaudes rezultātiem.

Kā ziņots, Pavļuts bija rosinājis pārbaudi saistībā ar vairākiem pirmajiem "BioNTech/Pfizer" vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, kuros Latvija bija iegādājusies mazāk vakcīnu, nekā bija pieejams.

Ministrija par šo jautājumu bija rosinājusi pārbaudi, pēc kuras Pavļuts rosināja disciplinārlietu pret Nacionālā veselības dienesta Finanšu vadības departamenta Iepirkumu nodaļas vadītāja vietnieku Aināru Lācbergu un Veselības ministrijas valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško.

Disciplinārlietā pret Lācbergu netika konstatētas viņa prettiesiskas darbības, lemjot par "BioNTech/Pfizer" vakcīnu iepirkšanu Latvijai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu