Izraēlas uzlidojumā Sīrijā ievainoti četri karavīri (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Izraēlas kara aviācijas uzlidojumā, kas trešdienas vakarā veikts Sīrijas galvaspilsētas Damaskas reģionā, ievainoti četri Sīrijas armijas karavīri, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Kā norāda aģentūra, četri Sīrijas karavīri ievainoti, nodarīti arī materiālie zaudējumi.

Uzlidojumi veikti no Golānas augstieņu un Libānas puses, vēsta SANA.

Iepriekš tika ziņots, ka Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēki naktī uz ceturtdienu debesīs virs Damaskas atvaira uzlidojumu no gaisa.

Kā norāda SANA, runa ir par uzbrukumu, ko veic Izraēla.

Izraēlas puse pagaidām notikušo nav komentējusi.

Lielbritānijā bāzētā Sīrijas kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) norādīja, ka uzlidojumu mērķis bijušas "militāras pozīcijas" pie Damaskas.

Vēlāk tā paziņoja, ka uzlidojumos cietušas vairākas pozīcijas pie galvaspilsētas un ka "iznīcināta bruņojuma noliktava, kas pieder irāņiem".

Izraēla reti kad apstiprina savus uzlidojumus, tomēr tās armija norādījusi, ka šogad Sīrijā uzbrukusi aptuveni 50 mērķiem, tuvākas detaļas nesniedzot.

Izraēlas kara aviācija laiku pa laikam Sīrijā apšauda objektus, kuros izvietoti Irānas militārie padomnieki vai Libānas grupējuma "Hizbollah" kaujinieki.

Uzbrukumi vērsti arī pret noliktavām, kurās izvietoti Sīrijā no Irānas atvestie ieroči un munīcija.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas valdība pēc vairākām militārām uzvarām, ko tai karā pret nemierniekiem izdevies izcīnīt ar Krievijas atbalstu, atguvusi kontroli pār vairāk nekā 60% valsts teritorijas, liecina SOHR aplēses.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu