ASV izskata iespējamo atbildi uz Krievijas naidīgajām darbībām (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija ir savākusi nepieciešamos pierādījumus par naidīgajām darbībām no Krievijas puses un izskata iespējamo atbildi, tostarp diplomātu izraidīšanu un sankcijas pret prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēkiem, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Kā aģentūra pavēstīja avoti Baltajā namā, Krievijas naidīgās darbības ietver iejaukšanos ASV vēlēšanās un hakeru uzbrukumu uzņēmumam "SolarWinds", kas tiek dēvēts par pašu bīstamāko kiberuzbrukumu ASV vēsturē.

Iespējamie ASV soļi var ietvert sankcijas un diplomātiskajā aizsegā strādājošo krievu spiegu izraidīšanu. Pēc viena avota teiktā, atbildes soļus veidos dažādu elementu kombinācija, ieskaitot sankcijas pret Putina tuvākā loka cilvēkiem.

Krievijas naidīgo darbību analīze veikta pēc Baidena rīkojuma, kuru viņš deva savā pirmajā darba dienā Baltajā namā. Izmeklēšana tika veikta četros virzienos: hakeru uzbrukums, naidīgas darbības pret amerikāņu karavīriem Afganistānā, iejaukšanās vēlēšanās un opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšana.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu