VIDEO ⟩ Viens no visu laiku labākajiem MMA cīkstoņiem pēc brutāla spēriena piedzīvo karjeras pirmo nokautu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Demetriuss Džonsons
Demetriuss Džonsons Foto: AFP / Scanpix

Neveiksmīga atgriešanās oktagonā pēc 18 mēnešu pārtraukuma izvērtās bijušajam UFC vieglākā svara karalim Demetriusam Džonsonam, kurš "ONE Championship" organizācijas titula cīņā pirmo reizi karjerā tika nokautēts.

Aizvadītajā naktī norisinājās "ONE on TNT 1" cīņu šovs, kura ietvaros par vieglākā svara čempiona jostu pret Adrianu Moraesu cīnījās bijušais UFC spīdeklis Demetriuss Džonsons.

"ONE Championship" organizācijas ietvaros gan Džonsonam neizdevās izcīnīt jostu, ko UFC ietvaros viņš aizstāvēja 11 reizes (organizācijas rekords), jo viņa pretiniekam Moraesam šajā duelī izdevās izcīnīt uzvaru ar otrā raunda nokautu.

Otrā raunda pusē Moraess "noķēra" par Vareno peli dēvēto Džonsonu ar aperkotu un cīņu piebeidza ar brutālu spērienu ar celi.

Šeit gan fanu vidū izcēlās diskusija, jo viena no Džonsona rokām bija pie zemes, kas viņu tehniski padara zemē nesošu (downed) pretinieku. UFC šāds pretinieka stāvoklis paredz, ka pret viņu nedrīkst tikt izmantoti spērieni ar kājām.

Uzskatāms piemērs šim noteikumu grāmatas punktam bija krievu cīkstoņa Pjotra Jana nesenā diskvalifikācija čempiona titula cīņā pret Aldžaminu Stērlingu.

Arī toreiz viena no Stērlinga rokām bija pie zemes un Jans izdarīja spērienu ar celi, par ko pēcāk izpelnījās diskvalifikāciju. Tas bija arī pirmais gadījums UFC vēsturē, kad čempiona tituls mainīja saimnieku diskvalifikācijas dēļ.

Tomēr šajā cīņā pamata apsvērt diskvalifikāciju nav, jo "ONE Championship" noteikumi atšķirībā no UFC paredz, ka cīkstonis par izdarīt spērienu pa zemē esošu (downed) pretinieku.

Līdz ar to Moraess izcīnīja savas karjeras 19. uzvaru, bet Džonsons, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem UFC cīkstoņiem, bija spiests samierināties ar karjeras ceturto neveiksmi 35 cīņās.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu