FOTO ⟩ PVD Vecumnieku novadā konstatējis 48 novārgušus liellopus (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā dzīvnieku novietnē Vecumnieku novadā konstatējis 48 briesmīgos apstākļos turētus, novārgušus liellopus, aģentūru LETA informēja PVD.

Pārbaudes laikā PVD inspektori konstatējuši, ka novietnei piegulošā teritorija ir nesakopta, grimst dubļos un mēslos, ko, gūstot kāju savainojumus, katru dienu jāšķērso liellopiem, lai iekļūtu novietnē. No šī staignāja PVD inspektori izvilkuši iestigušu liellopu, kas tur pavadījis nenosakāmu laika periodu. Tāpat novietnē atrasti dažāda vecuma liellopu līķi dažādās līķu sadalīšanās stadijās.

Līdzīga postaža konstatēta arī pašā novietnē, uzsvēra dienestā, norādot, ka liellopiem nav bijuši nedz pakaiši, nedz sausas guļvietas, turklāt nedarbojās dzīvnieku dzirdnes un novietnes aprīkojumā konstatētas asas malas un izciļņi, pakļaujot dzīvniekus regulāram savainošanās riskam.

Vienlaikus ārpus novietnes dzīvniekiem ir bijusi pieejama lopbarība, taču, lai tai piekļūtu, tiem jāšķērso dubļu un mēslu staignājs, savukārt ūdens tilpnē ir iespējams urīna un fekāliju piejaukums.

Izvērtējot situāciju novietnē, kā arī konstatējot, ka dzīvnieku stāvoklis ir kritisks, dzīvnieku īpašnieks piekrita lopus nogādāt kautuvē, lai pēc iespējas ātrāk izbeigtu to ciešanas. 7. un 8.aprīlī visi liellopi no novietnes aizvesti.

PVD ir sācis administratīvā pārkāpuma procesu, lai izvērtētu pārkāpumus un lemtu par personu saukšanu pie atbildības.

PVD aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un ziņot, ja rodas aizdomas par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem vai cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu