Pārdots pasaules dārgākais komikss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieskats ikoniskajā "Action Comics" pirmajā izdevumā.
Ieskats ikoniskajā "Action Comics" pirmajā izdevumā. Foto: AP/Scanpix

Izsolē par rekordaugstu summu ir pārdots viens no retākajiem komiksiem pasaulē - izdevuma "Action Comics" pirmais numurs, ar kuru pasaule ir iepazīstināta ar vienu no visu laiku slavenākajiem supervaroņiem, Supermenu, vēsta ziņu aģentūra "AP".

"Action Comics #1" ir pārdots anonīmam pircējam privātā izsolē par 3,25 miljoniem ASV dolāru, otrdien, 6. martā, paziņojis izsoles rīkotājs "Comic Connect".

Šis darījums ir pārsniedzis iepriekšējo pasaules rekordu - 2014. gadā šī paša komiksa pirmais izdevums ir pārdots par 3,2 miljoniem ASV dolāriem. "Šajā komiksā patiesi ir meklējami supervaroņu žanra pirmsākumi," medijiem atklājis "Comic Connect" pārstāvis Vincents Zurzolo, kurš ir moderējis vērtīgā izdevuma darījumu.

Happy 81st birthday Superman, on this day in 1938 Superman made his debut on the cover of action comics #1!

Posted by Super Museum on Thursday, 18 April 2019

Komiksā lasītāji tiek iepazīstināti ar Supermena vēsturi - tajā ir atrodamas stāsts par tēla ierašanos uz Zemes no citas planētas un Klārka Kenta indentitātes pirmsākumiem.

Zurzolo ir atklājis, ka, lai arī 1938. gadā šis izdevums ir publicēts vairāku simtu tūkstošu lielā tirāžā, līdz mūsdienām ir izdzīvojuši tikai pāris komiksi. Pārdotais eksemplārs ir viens no vislabāk saglabātajiem "Action Comics" paraugiem.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu