"Bayern" apstiprina, ka ilggadējais aizsargs Boatengs sezonas beigās pametīs komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žeroms Boatengs
Žeroms Boatengs Foto: Reuters/ScanPix

Minhenes "Bayern" klubs apstiprinājis, ka 32 gadus vecais centra aizsargs Žeroms Boatengs pametīs komandu pēc sezonas beigām, kad līgums ar klubu būs beidzies.

"Bayern" jau ir parakstījusi līgumu nākamajai sezonai ar 22 gadus veco Francijas centra aizsargu Dajo Upamekano, kurš pašreiz spēlē citā bundeslīgas klubā "Leipzig" , faktiski sekmējot Boatenga aiziešanu no komandas.

"Tas bija kluba vadības kopīgs lēmums, un par to zināja arī treneris," telekompānijai "Sky" teica "Bayern" sporta direktors Hasans Salihamidžičs. "Es to paskaidroju Žeromam, un viņš saprata."

Boatengs vainojams Parīzes "Saint-Germain" uzvaras vārtu guvumā, ar ko beidzās "Bayern" 19 nezaudēto maču sērija Čempionu līgā, trešdien ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā zaudējot ar 2:3.

Viņš nenosedza Kilianu Mbapē, kad 22 gadus vecais spēlētājs guva izšķirošos trešos vārtus "Allianz Arēna".

Tiek ziņots, ka aizkulisēs Boatenga aiziešana radījusi spriedzi.

Otrdien vienības galvenais treneris Hansi Fliks izteicās par labu 2014.gada Pasaules kausa ieguvēja paturēšanai komandā, sakot, ka "visi zina, ko es jūtu pret Žeromu un kādas ir viņa kvalitātes".

Lai gan vēlāk Salihamidžičs izteicās, ka Fliks piekrita lēmumam, "Bayern" galvenais treneris preses konferencē pēc trešdienas sakāves izteicās citādāk.

Fliks atteicās atbildēt uz jautājumu, vai tas bija pareizs lēmums ļaut Boatengam aiziet, sakot: "Man šeit jāatbild uz jautājumiem profesionāli, bet man nav jāatbild uz visiem jautājumiem, ja es to nevēlos."

"Bayern" treneris īsi piebilda, ka šādas izmaiņas sastāvā arī ir daļa no trenera darba.

Boatengs pievienojies Davidam Alabam, kurš arī izcīnīja Čempionu līgas uzvarētāja titulu 2020.gadā un aizies no komandas pēc sezonas beigām.

Kamēr 28 gadus vecais Alaba atkārtoti noraidīja līguma pagarināšanu, Boatengam jauna vienošanās netika piedāvāta.

Kopš 2011.gada, kad Boatengs no Mančestras "City" pārgāja uz "Bayern", viņš divreiz ir ieguvis Čempionu līgas uzvarētāja titulu, cementējot aizsardzību 2013. un 2020.gadā, kad vienība tika pie daudziem tituliem, un astoņas reizes uzvarējis bundeslīgā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu