"Ogre" sasniedz LIBL pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ogres" basketbolisti
"Ogres" basketbolisti Foto: Paula Čurkste/LETA

"Ogres" komanda ceturtdien Rīgā sasniedza "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfinālu.

Ogrēnieši finālsešinieka turnīra ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 77:68 (20:19, 13:14, 25:15, 19:20) uzvarēja Linarda Jaunzema un Laura Blaua pārstāvēto "Parnu Sadam".

Pusfinālā "Ogre" cīnīsies ar "VEF Rīga" vienību, bet par otru ceļazīmi spēkosies Roberta Štelmahera vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar Raplas "Avis Utilitas", kurā spēlē Roberts Freimanis.

Ores komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Andrē Volkers, 15 punktus guva Rinalds Sirsniņš, 14 punkti bija Kristapam Dārgajam, 11 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Rihards Kuksiks, bet desmit punkti bija Rihardam Zēbergam.

Pretiniekiem 17 punktus guva Edons Makshuni, Jaunzemam bija 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet Blauam - četri punkti un deviņas bumbas zem groziem.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 33:33, bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē "Ogre" pakāpeniski attālinājās un Kuksika divi tālmetieni pēdējā minūtē deva jau desmit punktu pārsvaru (58:48). Ceturtajā nogrieznī Latvijas komanda nosargāja vadības grožus un svinēja uzvaru.

Jau ziņots, ka pirms tam ceturtdaļfinālā "Ventspils" ar rezultātu 69:79 (6:16, 12:19, 22:19, 29:25) atzina Raplas komandas pārākumu un nolika čempionu pilnvaras.

"Ogre" ar 14 panākumiem finišēja trešā Latvijas grupā, kamēr Pērnavas vienība ar 17 panākumiem bija otrā Igaunijā.

"Ogre" var lepoties ar perfektu bilanci pret "Parnu Sadam", taču no četrām uzvarām trīs gūtas vien ar sešu līdz septiņu punktu pārsvaru.

2019.gada pavasarī "Ogre" sagādāja pārsteigumu, sīvi cīnīdamās gan pusfinālā ar "Ventspili", gan cīņā ar "Kalev"/"Cramo", izcīnot ceturto vietu. Tikmēr "Parnu Sadam" ceturtdaļfinālā divreiz zaudēja nākamajiem uzvarētājiem.

Spēles norisinās Olimpiskajā sporta centrā tā sauktajā burbuļa formātā.

Pusfināli paredzēti 10.aprīlī, bet medaļu spēles - 11.aprīlī.

Latvijas komandu grupā 25 spēlēs pirmo vietu ar 23 uzvarām izcīnīja "VEF Rīga", ar 15 uzvarām finišēja "Ventspils", ar 14 panākumiem - "Ogre". 12 uzvaras izcīnīja "Liepāja", septiņas - "Valmiera Glass"/ViA komanda, bet četri panākumi tika "Latvijas Universitātes" vienībai.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Pēc diviem atsevišķiem turnīriem Latvijas un Igaunijas grupās pa trim labākajām katras valsts komandām ieguva tiesības spēlēt LIBL finālturnīrā.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu