Ogrē daudzbērnu ģimenei liek maksāt par bojātas skolas planšetes remontu. Direktors skaidro situāciju (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Kādai sešu bērnu mātei, kuras trīs bērni mācās Ogres 1. vidusskolā, notikusi nepatīkama situācija. Vienam no diviem skolas piešķirtajiem planšetdatoriem mājās ieplīsis ekrāns un skolas darbinieks atteicies pieņemt atpakaļ ierīci, sakot, ka par vecāku līdzekļiem nāksies to remontēt. Kā situācija tālāk atrisinājās, skaidro raidījums "Bez tabu".

Uzzinot, ka skolā ir iespēja planšetdatoru samainīt pret datoru, Ineses vīrs ar saplēsto planšetdatoru devās uz skolu. Tur sastaptais darbinieks atteicās planšetdatoru pieņemt un noteicis, ka to nāksies labot par ģimenes līdzekļiem. Tāds pats paziņojums lasāms pieņemšanas-nodošanas aktā, ko Ineses vīrs neparakstīja:

"Mēs nepieņemam. Vecākiem rast iespēju salabot planšetdatoru. Skola pieņems planšetdatoru, kad tiks saremontēts."

Planšetdators ir darba kārtībā, vienīgi tā ekrānu rotā nepievilcīga plaisa. Otrās klases skolēns nu baidoties mācībām izmantot planšeti, jo baidās atkal nodarīt kādus bojājumus.

"Planšetes dabūju februārī. Es parakstīju, ka esmu saņēmusi planšeti, bet neesmu parakstījusi neko tādu, ka man būs jāmaksā, ja saplīsīs.

Remonts izmaksā 185 eiro. Tas man nav pa kabatai. Ja būtu zinājusi, ka tā ir, vispār nebūtu ņēmusi. Cik sapratu valdības teikto, tad vecākiem nav jāuztraucas, ja kaut kas notiek ar planšetēm,"

skaidro sešu bērnu mamma Inese.

Raidījums sazinājās ar Ogres 1. vidusskolas direktoru Igoru Grigorjevu, kurš norādīja, ka skola nevērsīsies pret ģimeni un nepieprasīs apmaksāt planšetdatora ekrāna remontu. Vecākiem tiešām nav bijis jāparaksta dokuments, ka viņi uzņemas finansiālu atbildību.

"Tagad, kad mēs dodam ierīces, dodam tās tikai ar līgumu, kur skaidri pateikts, ka ģimenei jākompensē izdevumi, lai ierīci saremontētu.

Kaut kāds risks vienmēr pastāv. Tā ir pašvaldības manta. Zināma līdzatbildība, aizņemoties šo mantu, ir jānes. Šajā gadījumā nekādu prasību pret šo ģimeni nav, bet mēs priecājamies, ja ģimenes iesaistās zaudējumu mazināšanā. Tāpat, kā saplēstas grāmatas gadījumā,"

skaidro Ogres 1. vidusskolas direktors Igors Grigorjevs.

Skolnieki saņēmuši vairāk nekā simts dažādas ierīces, Ineses ģimeni ir gods būt otrajai, kurai gadījusies ķibele ar iekārtu. Konkrētā planšete iegādāta jau pirms vairākiem gadiem, ziņo raidījums.

Plašāk skaties "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu