Perevoščikovs paziņo, cik strauji Latvijā izplatās Lielbritānijas un Ugandas koronavīrusa paveids (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Britu celma prevalence Latvijā sasniegusi jau 70%, LTV "Rīta panorāmā" sacīja Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

​Eksperts atzīmēja, ka kopš gada sākuma saslimstība ar Covid-19 Latvijā ir samazinājusies uz pusi, lai arī ir stagnācijas un palielināšanās posmi. Šādu pozitīvu vērtējumu pašlaik nevarot sniegt par visu Eiropu, kur daudzviet saslimstība atkal aug, līdz ar ko Latvija atkal ir starp valstīm ar vienu no zemākajiem saslimstības līmeņiem, lai arī tas ir gana augsts.

Kā negatīvu tendenci Perevoščikovs izcēla faktu, ka jau mēnesi nemazinās ar Covid-19 saslimušo skaits Latvijas slimnīcās. Eksperts pieļāva, ka tas var būt saistīts ar Covid-19 britu celma plašo izplatību Latvijā, kas pašlaik tiekot konstatēts ap 70% gadījumu.

Attiecībā par citiem Covid-19 paveidiem, Perevoščikovs sacīja, ka Ugandas celms tika atrasts 8 paraugos, kas visi bija paņemti Liepājā.

"Citur Latvijā šis celms nav atrasts, un pēdējās trīs nedēļās pārbaudītajos paraugos šo celmu neatrod," vēstīja epidemiologs. 

Kopumā pašlaik Covid-19 ievesto gadījumu skaits neveido pat 1%. Perevoščikovs aicināja ļoti skeptiski vērtēt informāciju par Covid-19 izplatības līmeni trešajās valstīs, piemēram, Ēgiptē tas, domājams, ir krietni augstākas par šīs valsts oficiāli ziņoto.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu