Ugunsgrēkā Jūrmalā gājuši bojā trīs cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ugunsgrēkā Jūrmalā ceturtdien gājuši bojā trīs cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.22.30 glābēji devās uz izsaukumu Jūrmalā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega dzīvojamā māja. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja pilnā 30 kvadrātmetru platībā.

Veicot dzēšanas darbus, krāsmatās tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus noskaidros Valsts policija.

Šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā jau 47 cilvēki. VUGD pieredze liecina, ka ugunsgrēki, kuros gājuši bojā cilvēki, pārsvarā ir saistīti ar neuzmanīgu rīcību ar uguni, neuzmanību vai pārgalvību.

Kā iespējamos ugunsnelaimju izcelšanās iemeslus VUGD minēja neuzmanīgu smēķēšanu, apkures ierīču nepareizu ekspluatāciju, uz ieslēgtas vai iekurinātas plīts bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu un ugunsdrošības pārkāpumus izmantojot atklātu uguni.

Viens no efektīgākajiem veidiem, kā pasargāt dzīvības, ir ierīkot mājoklī dūmu detektoru, uzsver VUGD.

Aizvadītajā diennaktī dzēsts 21 kūlas ugunsgrēks, no kuriem platības ziņā lielākais reģistrēts Jelgavā, kur sausā zāle dega 7,3 hektāru platībā. Kūlas ugunsgrēku dedzināšanas rezultātā vakar dega arī divi šķūņi, dārza māja un neapsaimniekota ēka.

Šogad Latvijā kopumā dzēsti jau 311 kūlas ugunsgrēki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 70 izsaukumus: 43 - uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā uz viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 18 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu