Nepatiesi notiesātam vīrietim pēc 44 gadiem cietumā piedāvā tikai 750 000 dolāru kompensāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ronijs Longs.
Ronijs Longs. Foto: Ekrānuzņēmums

ASV iedzīvotājs Ronijs Longs cietumā par noziegumu, ko viņš nebija izdarījis, pavadīja 44 gadus – tagad viņš cīnās par taisnīgu kompensāciju par viņam atņemto dzīvi, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Longs, kurš ir melnādains, 1976.gadā tika tiesāts par baltādainas sievietes izvarošanu un aplaupīšanu. Zvērinātie, kas visi bija baltādaini, atzina Longu par vainīgu, un viņam tika piespriests mūža ieslodzījums. 

Longs visu laiku uzstāja uz savu nevainību un gadu desmitiem cīnījās par savu taisnību. 2020.gada decembrī viņš no ieslodzījuma beidzot tika atbrīvots, jo tiesa secināja, ka viņš ticis nepatiesi apsūdzēts. 

Cietumsodu Longs izcieta Ziemeļkarolīnas štatā. Ziemeļkarolīnas likumi nosaka, ka nepatiesi apsūdzētajiem par katru cietumā pavadīto gadu pienākas kompensācija 50 000 dolāru apmērā. Tomēr maksimālais iespējamais kompensācijas apjoms ir 750 000 dolāri. 

Longa gadījumā tas nozīmē, ka kompensāciju viņš saņem tikai par 15 pirmajiem cietumā pavadītajiem gadiem. 

65 gadus vecā vīrieša advokāts Džeimijs Lau uzsver, ka Longa saņemtā kompensācija nav adekvāta, ņemot vērā laiku, ko viņš pavadīja cietumā. 

“Viņš bija cietumā laikā, kad nomira abi viņa vecāki, un sava dēla dzimšanas dienās un izlaidumos. Viņš šajos 44 gados zaudēja visu, un viņš noteikti ir pelnījis lielāku kompensāciju par to, kas viņam piešķirta,” norāda Lau. 

Pats Longs uzsver, ka viņš gatavojas turpināt cīņu par savu taisnību un adekvātu kompensāciju. 

Viņš uzskata, ka Ziemeļkarolīnas štats viņu nepatiesi notiesājis ar nodomu. Viņš ir apņēmības pilns cīnīties, lai nepieļautu, ka tas, kas notika ar viņu, nenotiek ar kādu citu. 

“Kā mana dzīve var būt tikai 750 000 dolāru vērta?” jautā Longs. 

Kopš iznākšanas no cietuma Longs kopā ar  ģimeni mēģina sakārtot savu dzīvi. Viņš plāno iegādāties māju. 

“Tagad es dzīvoju. Es esmu atpakaļ starp dzīvajiem. Es esmu dzīvs, staigājošs pierādījums tam, ka otra iespēja pastāv,” viņš piebilst. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu