Foto ⟩ Pēdējie kadri, kuros iemūžināts princis Filips

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdien, 9. aprīlī, Bekingemas pils apstiprināja, ka 99 gadu vecumā miris Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dzīvesbiedrs princis Filips.

Marta vidū princis tika izrakstīts no slimnīcas un atgriezās Vindzoras pilī, kur pandēmijas laikā kopā ar Elizabeti II dzīvoja izolēti no apkārtējās pasaules. Šie ir pēdējie publiski pieejamie foto, kuros iemūžināts princis Filips.

Kad Filips februārī tika hospitalizēts, Bekingemas pils paziņoja, ka princis cieš no infekcijas, bet neatklāja, kādas. Vēlāk pils norādīja, ka princis nav inficējies ar jauno koronavīrusu.

Marta sākumā pils paziņoja, ka Filips pārvests uz Svētā Bartolomeja slimnīcu, kur viņam tika veikta veiksmīga medicīniska procedūra jau esošas sirds problēmas dēļ. Pēc tam viņš tika nogādāts atpakaļ Karaļa Eduarda VII slimnīcā, no kuras tika izrakstīts 16. martā.

Princis tika hospitalizēts 16. februārī, un tas bija ilgākais laiks, kādu Filips pavadījis slimnīcā.

2017. gadā pēc divu dienu pavadīšanas slimnīcā Filips 96 gadu vecumā beidza aktīvu līdzdalību oficiālos pasākumos. 2018. gadā viņam tika veikta gūžas operācija.

2019. gada janvārī Filips iekļuva autoavārijā netālu no karalienes Sendringemas muižas. Avārijā cieta divi cilvēki, bet princis nekādas traumas neguva.

2019. gada decembrī Filips pavadīja četras naktis slimnīcā, bet uz Ziemassvētkiem tika izrakstīts. Kopš tā laika Filips sabiedrībā nav redzēts.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu