FOTO ⟩ Rīgas tirdzniecības centri organizē tirgošanos ārpus telpām (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pēc valdības lēmuma, kas lielā daļā tirdzniecības centru veikalos liedz izsniegt attālināti iegādātās preces, vairāki tirdzniecības centri Rīgā gatavi organizēt saviem nomniekiem tirdzniecību un attālināti iegādāto preču izsniegšanas punktus ārtelpās, aģentūru LETA informēja tirdzniecības centru pārstāvji.

Kopš piektdienas pie tirdzniecības centra "Akropole" ārā sācis darboties vienots pasūtījumu izsniegšanas punkts, kur apmeklētāji varēs saņemt iepriekš tiešsaistē iegādātas un apmaksātas preces no "Akropolē" esošajiem veikaliem, aģentūrai LETA pavēstīja tirdzniecības centra pārstāvji. Pasūtījumu izsniegšanas punkts darbosies ārpus "Akropoles" telpām, pie B ieejas.

"Akropoles" pārstāvji skaidroja, ka vienotais pasūtījumu izsniegšanas punkts izveidots, lai ierobežojumu apstākļos turpinātu apmeklētājiem nodrošināt attālināti iegādāto preču izsniegšanu, vienlaikus ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus un epidemioloģiskos drošības pasākumus.

Tostarp preču izsniegšanas punktā izvietotas uzlīmes par nepieciešamo distancēšanos, novietota iekārta roku dezinfekcijai, kā arī preču izsniegšanas procesu un epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu kontrolēs pasūtījumu izsniegšanas punkta darbinieks, kurš pasūtījumu saņēmējiem varēs sniegt palīdzību neskaidrību gadījumā.

Lai saņemtu pasūtījumu vienotajā pasūtījumu izsniegšanas punktā, pasūtījuma apmaksa jāveic jau iepriekš. Ierodoties preču izsniegšanas punktā, individuāli telefoniski jāsazinās ar attiecīgo veikalu, paziņojot par savu ierašanos un nosaucot pasūtījuma numuru.

Attālināti iegādāto preču izsniegšanu pie "Akropole" nodrošina 14 veikali - "Nike", "Milani", "Samsung", "iDeal", "Euronics", "Latvijas mobilais telefons", "Tele2", Bite", "Tet", "Baltic Data", "PSX.LV", ""Evelatus Douglas", kā arī "L'Occitane".

Pasūtījuma izsniegšanas kārtību nosaka pats veikals, tāpēc pirms došanās uz vienoto pasūtījumu izsniegšanas punktu, apmeklētāji ir aicināti sazināties ar konkrēto veikalu, lai precizētu pasūtījuma saņemšanas nosacījumus.

Valdība ceturtdien nolēma, ka lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs strādāt arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali. "Akropoles" pārstāvji gan aģentūrai LETA uzsvēra, ka attiecīgie grozījumi vēl nav publicēti, bet tiklīdz tas notiks, attiecīgie veikali sāks darbu iekštelpās.

Tirdzniecības centra "Spice" vadītāja Kadrija Pudova aģentūrai LETA, ka "Spice" kopā ar nomniekiem, kas ir gatavi pielāgoties "pat absurdākajiem lēmumiem", meklē risinājumus un turpina alternatīvus darbības veidus. Pašreiz tiek organizēta āra tirdzniecība un tiek ierīkoti preču saņemšanas punkti - "Spice" un "Spice Home" autostāvvietās.

Viņa uzsvēra, ka "Spice" ir gatava spert soļus drošas tirdzniecības vides nodrošināšanā un ar darbībām apliecināt savu gatavību pielāgoties mainīgajiem tirdzniecības ierobežojumiem un noteikumiem ne tikai šodien, bet arī ilgtermiņā.

Par plāniem sākt ielu tirdzniecību iepriekš publiski ziņoja arī tirdzniecības centra "Domina" vadība, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē aģentūrai LETA atklāja, ka Pārdaugavas izpilddirekcijā no 1.aprīļa par atļauju īslaicīga rakstura ielu tirdzniecības organizēšanai ir saņemti trīs iesniegumi - pie tirdzniecības centra "Maxima", Slokas iekā 115, pie veikala Zolitūdes ielā 24 un Bolderājā, Stūrmaņa ielā 27. Vienlaikus tiek prognozēts, ka šādi iesniegumi būs vairāk, jo tiekot izrādīta interese par ielu tirdzniecību. Pārdaugavas izpilddirekcijā sniegtas arī telefoniskas konsultācijas par ielu tirdzniecību pie tirdzniecības centriem "Olimpija" un tirdzniecības centra "Riga Plaza".

Savukārt Austrumu izpilddirekcija līdz šim saņēmusi vienu zvanu no privātpersonas, kura interesējās par ielu tirdzniecību ar suvenīriem Vecrīgā, kā arī ir viens iesniegums par tirdzniecību ar suvenīriem Vecrīgā. Tāpat saņemti divi zvani par tirdzniecības iespējām no tirdzniecības centriem "Domina" un "Akropole". Piektdien iesniegti divi pieteikumi par tirdzniecību Saharova ielā 21, pie tirdzniecības centra "Tālava".

Ziemeļu izpilddirekcijā iesniegti pieci pieteikumi - viens par tirdzniecību pie "Dominas", viens pie "Maximas" A.Deglava ielā 67, pie tirdzniecības centra Meldru ielā 1A un divi - pie tirdzniecības centra Minska, Nīcgales ielā 2.

Ielu tirdzniecības projekta saskaņošana jāveic arī Rīgas pilsētas būvvaldē. Tajā gan atzina, ka nav atsevišķa regulējuma pasūtījumu izsniegšanas punkta izvietošanai, jo tā neskaitās ielu tirdzniecība klasiskajā izpratnē. Pašreiz būvvaldē šis jautājums tiekot risināts. Vienlaikus arī šādu punktu atvēršana bez saskaņošanas būvvaldē neesot atļauta.

LETA jau ziņoja, ka no 7.aprīļa var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru. Ar valdības 1.aprīļa lēmumu sākotnēji tika arī noteikts, ka no 7.aprīļa tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. Sēdē 8.aprīlī ministri gan lēma, ka lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs strādāt arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali, tomēr šīs izmaiņas stāsies spēkā 10.aprīlī.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Tāpat klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Āra tirdzniecībā un tirgos būs jānodrošina stingrāka fiziskās distancēšanās prasību noteikšana, jākontrolē apmeklētāju un tirdzniecības darbinieku plūsma, jāieceļ atbildīgā persona par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu.

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām. Savukārt no 10.aprīļa arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu