Melderes pārstāvētā "Umana Reyer" sasniedz FIBA Eirokausa finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laura Meldere.
Laura Meldere. Foto: basket.lv

Latvijas basketboliste Laura Meldere piektdien palika rezervē Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa pusfināla spēlē, viņas pārstāvētajai Itālijas komandai Venēcijas "Umana Reyer" sasniedzot titula cīņu.

Pusfinālā venēcietes ar rezultātu 63:58 (17:17, 18:16, 13:14, 15:11) pārspēja turnīra saimnieci Seksārdas "Atomeromu KSC".

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Nataša Hovarda, bet 14 punktus guva Ivonne Andersone. Pretiniecēm 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Kješai Gorei.

Otrā pusfinālā tiksies "Valencia" un Šarlevilmezjēras "Carolo" komandas.

Covid-19 ierobežojumu dēļ kopš 2005.gada tā būs pirmā reize, kad sacensību uzvarētājas tiks izšķirtas finālčetrinieka cīņās.

Tikai Itālijas klubs šo sacensību vēsturē ir aizkļuvis līdz pusfinālam. 2018.gadā klubs finālā zaudēja Stambulas "Galatasaray".

"Umana Reyer" sstotdaļfinālā ar 72:63 guva virsroku pār Gožuvas Velkopolski komandu "Investinthewest Enea" no Polijas, bet ceturtdaļfinālā ar 78:64 uzvarēja Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas.

Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Birevim Elazig Il Ozel Idare" no Turcijas cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā, astotdaļfinālā apspēlējot citu Turcijas vienību - Kitijas Laksas pārstāvēto Kajseri "Bellona".

FIBA Eirokausā 32 komandas bija sadalītas pa četrām vienībām astoņās apakšgrupās. Pēc viena apļa turnīra divas labākās komandas kvalificējās "play-off" cīņām.

Pagājušosezon turnīrs Covid-19 pandēmijas dēļ palika nepabeigts, bet 2018./2019.gada sezonā Orenburgas "Nadežda" finālā divu spēļu summā ar 146:132 bija pārāka par Francijas vienību Monpeljē "Basket Lattes".

FIBA Eirokauss ir Eiropā otrs prestižākais turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu