Pāris simti tūkstošu par 44 gadiem cietumā. Nepatiesi apsūdzēts vīrietis ASV saņēmis mulsinošu kompensāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ehsan Habashi/Unsplash

Kāds ASV Ziemeļkarolīnas štata iedzīvotājs nesen no valdības saņēmis kompensāciju par kļūdainas izmeklēšanas dēļ 44 cietumā pavadītiem gadiem. Šis gadījums ir raisījis ļaužu interesi ne tikai aizkustinošā stāsta dēļ, bet arī kompensācija apmēra dēļ, vēsta ziņu aģentūra "AP".

1976. gadā tiesa piespriedusi Ronijam Longam cietumu, apsūdzot viņu par uzņēmuma "Cannom Mills" izpilddirektora atraitnes izvarošanu. Zvērinātie, kuru starpā ir bijuši tikai gaišādaini cilvēki, noraidījuši pierādījumus, kas varētu pierādīt vīrieša nevainību.

Federālā tiesa pēc 40 gadiem atkārtoti izskatīja Longa apsūdzību un vīrietis tika atbrīvots no cietuma pagājušā gada septembrī.

Ronijs Longs par nepamatotu 44 gadu cietumsodu saņēma kompensāciju 750 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Vīrieša advokāts Džeimijs Lau sacījis, ka viņa klienta saņemtā kompensācija nav pietiekama.

Read about Ronnie Long who was wrongly convicted of rape, finally being released from prison after 44 years! This happens far too often. https://bit.ly/32wjwdW ❤️- JoJo

Posted by STAR 94.5 on Friday, 28 August 2020

Longs tika atbrīvots no cietuma sešas nedēļas pēc savas mātes nāves.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu