Francijā trīs islāmisti notiesāti par terorakta gatavošanu 2016. gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Francijā piektdien trim islāma ekstrēmistiem piespriests katram 24 gadu ilgs cietumsods saistībā ar ieroču krājumiem, kas tika atrasti pirms Eiropas futbola čempionāta 2016.gadā.

Izmeklētājiem tā arī nav izdevies noskaidrot, kam bija paredzēts šos ieročus izmantot, bet 2016.gadā toreizējais Francijas premjerministrs Manuels Valss sacīja, ka mērķis bijis futbola čempionāts.

Tiesa piesprieda 24 gadu ilgu cietumsodu radikālajam islāmistam Redam Kriketam, kura īrētajā dzīvoklī Parīzes piepilsētā tika atrastas triecienšautenes AK-47, sprāgstvielas, aprīkojums bumbu izgatavošanai un citi ieroči.

Tiesa nolēma, ka viņam aiz restēm būs jāpavada vismaz divas trešdaļas no piespriestā termiņa.

39 gadus vecais Krikets, kuram ir gara iepriekšējā sodāmība, tiesas prāvās laikā atteicās atzīt Francijas likumus, bet apgalvoja, ka nav plānojis veikt uzbrukumu.

Notiesāts tika arī 37 gadus vecais Aniss Bahri, kuru neilgi pēc Kriketa aizturēšanas Roterdamā aizturēja Nīderlandes policija, un Alžīrijas pilsonis Abderahmane Ameurouds.

Tiesa secināja, ka visi trīs darbojušies kopā, plānojot uzbrukumu ar lieliem upuriem.

Izmeklētāji uzskata, ka viņi plānojuši teroraktu grupējuma "Islāma valsts" vārdā.

Tiek uzskatīts, ka Krikets un Bahri 2014.gada beigās vai 2015.gada sākumā devās uz Sīriju.

2015.gada jūlijā Krikets aizmuguriski Beļģijā tika notiesāts par līdzdalību džihādistu tīklā, kas vervēja kaujiniekus, ko sūtīt uz Sīriju. Viņam tika piespriests desmit gadu ilgs cietumsods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu