VIDEO ⟩ Bertānam divi tālmetieni dramatiskā uzvarā pār "Warriors"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns aizsardzībā
Dāvis Bertāns aizsardzībā Foto: Reuters/ScanPix

Dāvis Bertāns piektdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā Bredlijs Bīls viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai atnesa pēdējo sekunžu uzvaru.

"Wizards" viesos ar rezultātu 110:107 (32:23, 25:27, 28:29, 25:28) uzveica Goldensteitas "Warriors", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas, kas seko četru zaudējumu sērijai.

Bertāns spēlēja 26 minūtes un 58 sekundes, grozā raidot divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu un piecreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar latvieti laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk, nekā ielaida.

"Wizards" vienībā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Rui Hačimura, pa 20 punktiem guva Bīls un Robins Lopess, bet 19 punkti, 14 atlēkušās bumbas un 14 rezultatīvas piespēles bija Raselam Vestbrukam.

"Warriors" no zaudējuma neglāba Stefana Karija 32 punkti, Kellijs Ubre juniors pievienoja 23 punktus, bet 18 punkti bija Džeimsam Vaizmenam.

Vašingtonas vienība bija vadībā teju visu pirmo puslaiku un lielu daļu trešās ceturtdaļas. Ceturtajā nogrieznī nevienai komandai neizdevās nostiprināties vadībā, bet pēdējā minūtē Karijs no 103:104 panāca savai komandai vadību ar 107:104.

Turpinājumā Vestbruks izpildīja neprecīzu tālmetienu, bet Bīls savāca atlēkušo bumbu un bija nekļūdīgs aiz perimetra, 6,1 sekundi pirms finālsvilpes panākdams 107:107. Turklāt pret viņu noteikumus pārkāpa Endrū Viginss un līgas rezultatīvākais spēlētājs realizēja vienu soda metienu, atgūdams viesiem vadību.

Pēdējo "Warriors" uzbrukumu apturēja Deni Avdija un Viginss vēlreiz izpelnījās piezīmi pret Bīlu, kurš iemeta vēl divus "sodiņus". Mājiniekiem palika 1,2 sekundes, lai izglābtos no zaudējuma, taču viņi to nespēja.

Uzvaras groza autors Bīls mača laikā muguras savainojuma dēļ pabija arī ģērbtuvē. "Wizards" galvenais treneris Skots Brukss vienubrīd pat bija zaudējis cerību, ka basketbolists varētu atgriezties spēlē.

Video: "Wizards" - "Warriors" mača spilgtākie momenti

Vašingtonas komanda ar 19 uzvarām 51 cīņā ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, bet Sanfrancisko vienība ar 24 panākumiem 52 dueļos ir desmitā Rietumos.

Bertānam ar komandas biedriem priekšā vēl trīs izbraukuma spēles, nākamā no tām - svētdien pret Fīniksas "Suns".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu