VIDEO ⟩ Rūdolfs Balcers ar vārtu guvumu un daudzpusīgu sniegumu sekmē komandas pārliecinošu uzvaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/ Scanpix

Ar vārtu guvumu Sanhosē "Sharks" uzvarā izcēlās latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (3:1, 0:0, 2:1) pārspēja Losandželosas "Kings" hokejistus.

Balcers šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes (2:17 vairākumā). Sev atvēlētajā laikā uzbrucējs izcēlās ar vārtu guvumu, kā arī piecas reizes meta pa pretinieka vārtiem. Tāpat latvietis arī izdarīja četrus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latviešu uzbrucējs pirmā perioda izskaņā guva šīs spēles pirmos vārtus. Balcers pirmais tika pie atlēkušās ripas pēc tam, kad pretinieku vārtu vīram Kelvinam Pītersonam izdevās apturēt Timo Maiera ātro pretuzbrukumu.

Trešā perioda ievadā "Kings" hokejists Džerets Andersons-Dolans samazināja rezultāta deficītu līdz minimumam (2:3), bet par mača varoni kļuva Dilans Gembels, kurš trīs minūtes pirms pamatlaika beigām mazākumā spēja atjaunot divu vārtu pārsvaru. Pēcāk "Sharks" piekto ripu jau tukšos pretinieku vārtos raidīja Tomašs Hertls.

Vēl "Sharks" labā ar vārtu guvumiem izcēlās Kevins Labanks un Patriks Marlo. Savukārt "Kings" sastāvā bez pieminētā Andersona-Dolana precīzs Alekss Jafalo.

Liepājnieks šajā sezonā 24 spēlēs guvis sešus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un sakrājis neitrālu lietderības koeficientu.

"Sharks" ar 40 punktiem 39 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu divīzijā, bet pirmais četrinieks ir trīs punktu attālumā, kamēr "Kings" ar 36 punktiem 39 cīņās ir septītā. 

Sanhosē hokejisti nākamo spēli aizvadīs agrā svētdienas rītā, plkst. 5:30 pēc Latvijas laika atkārtoti tiekoties ar Losandželosas "Kings".

Tikmēr pēc traumas izārstēšanas joprojām laukumā nav atgriezties Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar rezultātu 6:4 (2:1, 1:1, 3:2) pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvi piespēli uzvarētājiem izcēlās Braiens Rasts, bet 1+2 bija Sidnijam Krosbijam. Pretiniekiem divus vārtus guva Mailss Vuds.

"Penguins" uzvarējusi septiņās no pēdējām deviņām spēlēm, taču Bļugers šajā sērijā nav piedalījies, jo marta vidū guva ķermeņa augšdaļas savainojumu un kopš tās reizes nav atgriezies laukumā. Bļugers izlaidis 12 spēles pēc kārtas, taču viņš ir atsācis komandas treniņus un kuru katru spēli varētu parādīties uz ledus.

Šosezon Bļugers 28 spēlēs guvis četrus vārtus, atdevis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja šosezon nespēlējošā uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas mājās ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:1) atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem atzīmējās Džastins Šulcs, bet Aleksandrs Ovečkins ar precīzu metienu guva savus 727.vārtus NHL. Krievu uzbrucējs ir sestais visu laiku labākais vārtus guvējs NHL. Nākamie tuvākie mērķi ir Marsels Dons un Brets Hals, kuri karjeras laikā guva attiecīgi 731 un 741 vārtus. Trešajā vietā ar 766 vārtiem ir Jaromīrs Jāgrs, otro vietu ar 801 precīzu metienu ieņem Gordijs Havs, bet visu laiku labākais vārtu guvējs ar 894 ripām ir Veins Greckis.

Abas latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu divīzijā, kur "Penguins" ar 54 punktiem 41 spēlē ir trešā, bet "Sabres" ar 24 punktiem 40 mačos ieņem pārliecinoši pēdējo pozīciju. Piektdienas spēļu pretinieces "Devils" un "Capitals" ir attiecīgi septītajā un pirmajā vietā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu