Veide: Joprojām prioritāri jāvakcinē riska grupās esošie, ņemot vērā ierobežoto vakcīnu skaitu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā, ka šobrīd Latvijā pieejams ierobežots vakcīnu pret Covid-19 skaits, joprojām prioritāri ir jāvakcinē personas, kuras atrodas riska grupās, un tikai pēc tam var vakcinēt pārējos iedzīvotājus, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Vaicāta, vai ģimenes ārstu praksēs ir bijuši gadījumi, kad jauni cilvēki lūdz ārstus rast iespēju viņus vakcinēt ātrāk par noteikto, Veide atbildēja apstiprinoši.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka Veselības ministrijas nostāja paredz sākumā vakcinēt seniorus un hroniski slimos, kas esot saprotams, jo vakcīnu nav tik daudz.

"Ja vakcīnu būtu vairāk, tad tiešām varētu vakcinēt visus, bet šobrīd uzsvars būtu jāliek uz tiem cilvēkiem, kuri ir riska grupā," teica Ģimenes ārstu asociācijas prezidente.

Viņa domā, ka tad, kad vakcīnu būs gana, tad varēs potēt visus, kuri to vēlas.

Lūgta komentēt, vai par noteiktās sistēmas "apiešanu" ir paredzēts kāds sods, Veide atzina, ka tādas informācijas viņai nav. Viņa skaidroja, ka gadījumos, ja persona neierodas uz vakcīnas saņemšanu, tad to var piešķirt nākamajā prioritātes grupā esošai personai, taču tad jāraksta pamatojums. "Ģimenes ārstiem šis ir ļoti stingri noteikts, tāpēc diezvai viņi atļaujas kādu ārpus rindas vakcinēt," pauda Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī pirmo reizi tika atvērti speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. No nākamās nedēļas sāks arī pedagogu un skolu darbinieku vakcināciju.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu