VIDEO ⟩ Merzļikina un Balcera pārstāvētās komandas piedzīvo zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejistu Elvja Merzļikina un Rūdolfa Balcera pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas sestdien piedzīvoja neveiksmi regulārā čempionātā spēlē.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 3:4 (2:2, 0:2, 1:0) piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Latvijas vārtsargs noķēra 24 no 28 metieniem, tverot 85,7% raidījumu.

Jau spēles otrajā minūtē Maikls del Zoto vadībā izvirzīja mājiniekus, bet Džeks Rosloviks divas minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja. Merzļikins pirmo reizi kapitulēja 11.minūtē, kad Alekss Debrinkats ar spēcīgu metienu no tuvas distances panāca 1:2. Nepilnas trīs minūtes līdz pirmā perioda beigām viesi izlīdzināja rezultātu. Karls Soderberjs vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas un no tuvas distances bija nekļūdīgs.

Otrā perioda ceturtajā minūtē pēc Vaiata Kalinuka metiena Merzļikins bija pārliecināts, ka ripa ir pie viņa, bet tā atradās vārtsargam aiz muguras un jau bija šķērsojusi vārtu līniju. Aptuveni trīs minūtes līdz perioda beigām "Blackhawks" mājinieku vienības maiņas brīdī devās ātrajā pretuzbrukumā, Dilanam Stromam Merzļikinu pārspējot pēc saspēles trīs hokejistu lokā.

Spēles pēdējā minūtē 3:4 panāca Patriks Laine, bet mazāk nekā 50 sekundēs vēl vienus vārtus neizdevās gūt.

"Blue Jackets" ar 38 punktiem 43 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem septīto vietu astoņu klubu konkurencē.

Tikmēr Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 2:4 (1:1, 0:3, 1:0) zaudēja Losandželosas "Kings", kuru dienu iepriekš izdevās uzvarēt ar 5:2.

Balcers šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un piecas sekundes, no kurām trīs minūtes un 52 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Liepājnieks šajā sezonā 25 spēlēs guvis sešus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un sakrājis neitrālu lietderības koeficientu.

"Sharks" komandā vārtus guva Dilans Gembrels un Timo Maiers, bet "Kings" uzvaru ar precīzu metienu kaldināja Dastins Brauns, Alekss Aiafallo, Andreass Atanasiu un Džefs Kārters. Braunam un Kārteram arī pa rezultatīvai piespēlei.

Sanhosē vienība ar 40 punktiem 40 spēlēs Rietumu divīzijā ieņem sesto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu