Deputāts veido atbalsta grupu, lai Igaunija izstātos no Eiropas Savienības (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marts Helme.
Marts Helme. Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijā Konservatīvās tautas partijas (EKRE) priekšsēdētāja vietnieks, opozīcijas deputāts parlamentā, Marts Helme intervijā igauņu medijam ERR paziņojis, ka izveidos atbalsta grupu parlamentā, kas atbalstītu Igaunijas izstāšanos no Eiropas Savienības, ziņo laikraksts "Postimees". 

Intervijā Helmem tika jautāts, vai viņa partija cenšas panākt Igaunijas izstāšanos no Eiropas Savienības, uz, ko deputāts atbildēja:

"Galvenais mērķis ir uzsākt diskusiju, kurā tiek izvirzīts jautājums - kurp virzās Eiropas Savienība un kurp virzās Igaunija kā daļa no ES".

"Mēs ļoti labi saprotam, ka tūlīt mums uzkritīs apsūdzības par to, ka mēs sadarbojamies ar Kremli. Sāks teikt, ka Igaunijai nav citas izvēles, kā tikai izvēle starp Eiropu vai Krieviju, jo Igaunija nevar palikt "vienatnē" - un citi klišejiskie paziņojumi," saka Helme. 

Deputāts piebilda, ka ar šo iniciatīvu viņš vēlas tikai mudināt cilvēkus domāt un veidot diskusiju. Šo iniciatīvu viņš raksturo kā "palīdzības saucienu federalizētajā Eiropā, kas ir padevusies neomarksistu ideoloģijai". 

Helme intervijā ERR arī minējis, ka ir bijuši "mēģinājumi Eiropas Savienībā pārrakstīt vēsturi un noteikt cenzūru, kā arī mēģinājumi Eiropas Komisiju pārveidot par Eiropas valdību". 

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu