Džonsons skaidro, kāpēc neapmeklēs prinča Filipa bēres (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons.
Boriss Džonsons. Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons neieradīsies uz sestdien, 17.aprīlī, paredzētajām Edinburgas hercoga, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīra prinča Filipa bērēm, jo koronavīrusa pandēmijas dēļ to dalībnieku skaits ir ierobežots un premjers vēlas, lai bēres varētu apmeklēt pēc iespējas lielāks skaits aizgājēja ģimenes locekļu, paziņojis premjera birojs.

"Koronavīrusa dēļ ieviestie ierobežojumi paredz, ka Viņa karaliskās augstības, Edinburgas hercoga prinča Filipa bēres drīkst apmeklēt ne vairāk kā 30 cilvēki. Premjerministrs grib rīkoties tā, kā būtu labāk karaliskajai ģimenei, tāpēc vēlas, lai pēc iespējas lielāks skaits ģimenes locekļu varētu piedalīties bērēs sestdien," sacījis Dauningstrīta preses dienesta pārstāvis.

Gaidāms, ka uz bērēm ieradīsies prinča Filipa bērni, mazbērni un citi tuvi ģimenes locekļi. Uz sava vectēva bērēm no ASV ieradīsies princis Harijs, bet viņa sievai Meganai Mārklai, kas gaida ģimenes pieaugumu, ārsti ieteikuši nedoties tālajā ceļā.

Jau ziņots, ka princis Filips nomira piektdien 99 gadu vecumā. Viņa bēres notiks sestdien, 17.aprīlī, Vindzoras pils Sv.Jura kapelā. Ceremonijai varēs sekot televīzijas tiešraidē.

Pirms bēru ceremonijas princis Filips visā Lielbritānijā tiks pieminēts ar klusuma brīdi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu