Pēc melnādaina vīrieša nāves aizturēšanas laikā Mineapolē izceļas protesti (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: shutterstock.com

ASV pēc kāda melnādaina vīrieša nāves aizturēšanas laikā Mineapolē svētdienas vakarā izcēlušies kārtējie protesti.

Simtiem cilvēku svētdienas vakarā sapulcējās pie policijas iecirkņa Bruklinas centrā netālu no Mineapoles, kur pašreiz norisinās tiesas prāva pret bijušo policistu Dereku Čovinu, kurš apsūdzēts afroamerikāņa Džordža Floida slepkavībā, kas izprovocēja masu protestus un nekārtības daudzās ASV pilsētās.

Policija pielietoja asaru gāzi pret protestētājiem un raidīja gaisā brīdinājuma šāvienus, ziņo mediji.

Vēlāk situācija norima un demonstranti aizdedzināja svecītes nogalinātā vīrieša Dauntes Raita piemiņai. Taču drīz pēc tam atkal izcēlās sadursmes starp jaunu protestētāju grupu un policistiem.

Mirušā māte svētdien, uzrunājot protestētājus, sacīja, ka dēls viņai piezvanījis un pateicis, ka viņa automašīnu uz ceļa apturējusi policija.

Viņa dzirdējusi, ka policisti liek dēlam pārtraukt telefona sarunu, un tad viens no policistiem nolicis klausuli. Drīz pēc tam dēla draudzene paziņojusi viņai, ka Raits ir sašauts.

Minesotas štata Kriminālās aizturēšanas birojs paziņojis, ka sākta izmeklēšana pret policistu Bruklinas centrā, kas bijis iesaistīts apšaudē, bet neidentificēja upuri.

Bruklinas centra policijas departaments paziņojis, ka policisti apturējuši autovadītāju par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Kad atklājies, ka ir izdots orderis uz viņa vārda, viņi mēģinājuši šoferi aizturēt.

Taču šoferis iekāpis atpakaļ mašīnā, un viens no policistiem izšāvis, trāpot šoferim, kurš miris.

Automašīnā atradusies arī sieviete, kas tika ievainota, bet viņas dzīvībai briesmas nedraud. Viņa tika hospitalizēta.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu