Aicina pārbaudīt savas zināšanas par ES, nokārtojot "Eiropas eksāmenu" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogi. Ilustratīvs foto
Eiropas Savienības karogi. Ilustratīvs foto Foto: Reuters/ScanPix

Lai veicinātu izpratni par būtisko Latvijā un Eiropas Savienībā, šogad jau septīto gadu norisināsies "Eiropas eksāmens" - tiešsaistes tests, kas ļauj izzinošā un atraktīvā veidā pārbaudīt un papildināt savas zināšanas. Šogad "Eiropas eksāmens" notiks 7., 8. un 9. maijā, tiešsaistē www.esmaja.lv, ziņo Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. 

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un biedrība Eiropas Kustība Latvijā aicina piedalīties ikvienu -  gan skolēnus, gan pieaugušos.

Katrai vecuma grupai būs sagatavoti atbilstoši jautājumi, savukārt, pieaugušie varēs izvēlēties starp divām grūtības pakāpēm vai pierādīt savas zināšanas abās.

Ar katru gadu "Eiropas eksāmena" dalībnieku skaits strauji aug. 2020. gadā eksāmens pulcēja jau 30 086 dalībniekus.  

"Eiropas eksāmena" veterāne Ilze stāsta, ka dalība "Eiropas eksāmenā" kopā ar klasi ir kļuvusi par tradīciju. 

"Tā ir lieliska iespēja pārbaudīt savas zināšanas un uzzināt daudz ko jaunu. Pēc eksāmena ar klasesbiedriem vienmēr pārrunājam, kā katram ir gājis, cik punkti iegūti. Forša sajūta lepni teikt – man šogad 50 punkti," pauž "Eiropas eksāmena" veterāne Ilze.

Savukārt dalībnieks Markus stāsta, ka vēl pirms diviem gadiem bija skeptisks un domāja, ka šādi erudīcijas konkursi viņu neinteresē, bet māsa pamudināja piedalīties.

"Bija tiešām interesanti, un es biju pārsteigts, ka tik daudz ko zināju. Noteikti iesaku piedalīties ikvienam," iedrošina "Eiropas eksāmena" dalībnieks Markus.

"Mūsu ģimenes erudītais opis, šajā konkursā mūs ievilka pirms trīs gadiem. Reizi gadā, mēs visa ģimene, esam vienlaicīgi pie zilajiem ekrāniem un pildām katrs sava vecuma  Eiropas Eksāmenu un ja nepieciešams arī palīdzam viens otram. Iesakām arī citiem piedalīties, jo tas ir interesanti," savā pieredzē dalījās Ozoliņu ģimene.

Balvās skolēniem, aktīvākajai klasei, skolai un augstskolai, šogad ir galda hokeji ar Latvijas hokeja izlases uzbrucēju Kaspara Daugaviņa parakstu, savukārt pieaugušie saņems dāvanu kartes galda spēļu iegādei.

Lai uzzinātu vairāk par "Eiropas eksāmenu", organizatori aicina ieskatīties www.esmaja.lv  sadaļā "Projekti" un sekot līdzi "Eiropas eksāmens" kontam sociālo mediju platformā Facebook.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu