Ģimene Turcijā kļūdas dēļ apglabā svešinieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sam Rios/Unsplash

Kāda saime Turcijā, Kanakkalē apgabalā, ir saskārusies ar visai nepatīkamu situāciju - viņi apglabājuši svešinieku, domājot, ka tas ir viņu radinieks, vēsta portāls "Daily Sabah".

89 gadus vecais Receps Čeliks ārstēja vēzi tajā pašā slimnīcā, kur bija hospitalizēts arī 69 gadus vecais Receps Jilmazs - viņš sirga ar Covid-19. Kad citā nodaļā tika atbrīvota intensīvās aprūpes vieta, Jilmazs tika pārcelts un kļūdaini reģistrēts ar Čelika uzvārdu. Diemžēl vīrietis nav izdzīvojis.

Sajauktā uzvārda dēļ par Jilmaza nāvi tika ziņots Čelika radiniekiem. Viņi bija pārsteigti, ka radinieka nāves cēlonis ir saslimšana ar Covid-19, taču paņēma vīrieša mirstīgās atliekas un tās apglabāja. Saistībā ar jaunās koronavīrusa infekcijas pandēmiju noteiktie ierobežojumi neļāva viņiem tuvoties mirušajam, tāpēc kļūda netika pamanīta.

Nākamajā dienā slimnīca konstatēja, ka Seliks joprojām ir dzīvs, un informēja seniora radiniekus par pārpratumu.

Galvenais ārsts apliecinājis, ka kļūda attiecas tikai uz dokumentiem, bet ne uz ārstēšanu. Medicīnas profesionālis tāpat atzīmējis, ka abi vīrieši bijuši visai līdzīgi - viņiem bijušas vienādas operācijas rētas un dzimumzīmes uz galvas.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu