Rumānijā miruši trīs Covid-19 pacienti bojātas skābekļa sistēmas dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs foto.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē mobilā intensīvās aprūpes nodaļā pirmdien nomira trīs gados veci Covid-19 pacienti, sabojājoties skābekļa piegādes sistēmai, paziņoja Ārkārtas situāciju departaments.

"[Plaušu] ventilatori apstājās, jo skābekļa līmenis pārsniedza robežu," paziņoja departaments, piebilstot, ka ir sākta Viktora Babeša slimnīcā notikušā incidenta izmeklēšana.

Pieci citi pacienti tika pārvesti uz citām Bukarestes slimnīcām.

"Šķiet, ka tas bija nelaimes gadījums, bet izmeklēšana jau ir uzsākta. Visi vainīgie ir jāsauc pie atbildības," paziņojumā presei sacīja Rumānijas premjerministrs Florins Kicu.

Mirušajiem pacientiem bija vāja veselība, un viņiem šajā incidentā apstājās sirdsdarbība, sacīja Viktora Babeša slimnīcas ārsts.

Rumānijā tiek reģistrēti vidēji 4000 jauni Covid-19 gadījumi dienā, kā arī vairāk nekā 100 jaunu nāves gadījumu, un tās veselības aprūpes sistēmai ir grūti tikt galā ar trešo pandēmijas vilni.

Intensīvās aprūpes nodaļas ir noslogotas tuvu maksimālajai robežai.

Traģiskais incidents notika nepilnus trīs mēnešus pēc tam, kad ugunsgrēkā citas Bukarestes klīnikas intensīvās aprūpes nodaļā gāja bojā pieci Covid-19 pacienti.

Novembrī 15 Covid-19 pacienti zaudēja dzīvību ugunsgrēkā, kas izcēlās slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā Pjatra Njamcas pilsētā.   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu