Kanādas izlūkdienests: Spiegošanas aktivitāte sasniegusi Aukstā kara līmeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Covid-19 pandēmijas izraisīto problēmu rezultātā ārvalstu spiegošanas aktivitātes un iejaukšanās Kanādas iekšējās lietās pērn sasniegusi tādu līmeni, kāds nav pieredzēts kopš Aukstā kara laikiem, pirmdien atzinis Kanādas izlūkdienests.

Kanādas drošības izlūkošanas dienests (CSIS) norādījis, ka īpašas bažas rada Krievijas un Ķīnas darbības, atzīstot, ka 2020.gadā pieņēmušies spēkā tādi nacionālās drošības apdraudējuma faktori kā vardarbīgais ekstrēmisms, ārvalstu iejaukšanās Kanādas iekšējās lietās, spiegošana un kiberuzbrukumi, kas "daudzējādā ziņā kļuvuši kanādiešiem daudz bīstamāki".

Savā ikgadējā ziņojumā CSIS spiegošanas pieaugumu ārvalstu labā saistījis ar apstākli, ka arvien lielāks skaits cilvēku pandēmijas dēļ strādā no mājām.

"Ārvalstu apdraudējuma aktori, tostarp naidīgie izlūkdienesti un tie, kas strādā to labā, centušies izmantot pandēmijas radītos sociālos un ekonomiskos apstākļus," lai iegūtu sev noderīgu informāciju, teikts ziņojumā.

"Ķīna, Krievija un citas ārvalstis, izmantojot mērķētas apdraudošas darbības, turpināja Kanādā slepeni vākt politisko, ekonomisko un militāro informāciju, lai veicinātu pašu valsts attīstības mērķus," norādījuši ziņojuma autori.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu