FOTO ⟩ "Sajūta kā svētkos." Kā "lokdauna" beigas sagaidīja Londonas iedzīvotāji (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Reuters/Scanpix

Pirmdien, 12. aprīlī, pēc vairāku mēnešu mājsēdes Anglijā apmeklētājiem atkal durvis vēra restorāni, bāri un citas sabiedriskas vietas. Londonas Soho rajonā pirmdienas vakarā bija daudz "lokdauna" beigu svinētāju, vēsta raidorganizācija BBC.

Ēdināšanas pakalpojumu sniegšana uz terasēm Anglijā atsākās pirmoreiz kopš ierobežojumu pastiprināšanas 5. janvārī. Līdz ar restorāniem un bāriem darbu atsāka arī veikali, frizētavas, sporta zāles, zoodārzi un tamlīdzīgi.

Ziemeļīrijā tika atcelts rīkojums par mājsēdi, bet Skotijā un Velsā tika mīkstināta daļa ierobežojumu.

"Visur ir pilns ar cilvēkiem. Sajūta kā svētkos," sacīja viens no BBC uzrunātajiem kroga apmeklētājiem.

"Godīgi sakot, sajūta ir ļoti laba. It kā būtu iznācis laukā no cietuma. Mēs esam atnākuši nosvinēt dzimšanas dienu, un tā ir vislabākā dāvana," norāda kāds cits svinētājs.

Pirmajā vakarā pēc "lokdauna" ielās bija policija, taču, kā norāda restorānu un krogu apmeklētāji, likumsargi neesot aizrādījuši par distancēšanās neievērošanu. Atbildīgās iestādes ziņo par vairākiem "izolētiem incidentiem", kad notikusi pulcēšanās pārāk lielos pūļos.

Daļa žurnālistu aptaujāto cilvēku norādīja, ka esot vakcinējušies. Kāda kompānija sacīja, ka pirms iziešanas esot veikuši Covid-19 testus, kā arī uzsvēra, ka atrašanās ārā samazinot inficēšanās risku.

Epidemiologi iesaka turpināt ievērot fizisko distancēšanos, neskatoties uz straujo vakcināciju. 

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien mudināja iedzīvotājus pēc ierobežojumu atcelšanas "turpināt uzvesties atbildīgi".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu