Rinkēvičs Kijevā paudīs Latvijas stingro atbalstu Ukrainas suverenitātei (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere/LETA

Lai paustu solidaritāti un apliecinātu Latvijas stingro atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) 15. aprīlī darba vizītē uzturēsies Kijevā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Rinkēvičs pirms vizītes uzsvēra, ka Krievijas demonstrētā militārā aktivitāte un bruņoto spēku koncentrēšana Ukrainas teritorijas tuvumā būtiski apdraud drošības situāciju reģionā, tādēļ Latvijai ir svarīgi paust nelokāmu atbalstu Ukrainai šajā sarežģītajā situācijā.

Ārlietu ministram vizītes laikā paredzēta tikšanās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu un citām Ukrainas augstākajam amatpersonām.

LETA jau rakstīja, ka, konfliktam Ukrainas austrumos turpinoties septiņus gadus, pēdējā laikā notikusī Krievijas armijas koncentrēšana pie Ukrainas robežām atkal izsaukusi starptautiskās sabiedrības bažas.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu