Pagājušajā nedēļā darbdienās izmantoti 74% no Covid-19 testēšanas kapacitātes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 tests.
Covid-19 tests. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/SCANPIX

Pagājušajā nedēļā darbdienās izmantoti 74% no Covid-19 testēšanas kapacitātes, kas ir par 11 procentpunktiem vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, liecina valdības sēdei iesniegtā prezentācija.

Pagājušajā nedēļā vidēji darbdienās paņemti 20 685 paraugi, izmantojot 74% no testēšanas kapacitātes.

Savukārt brīvdienās vidēji paņemti vien 4298 iztriepju paraugi, lai gan testēšanas kapacitāte brīvdienās ir 14 700, kas nozīmē, ka tiek izmantoti 29% no pieejamās kapacitātes.

Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins piebilda, ka samazinās to testu skaits, uz kuriem nosūtījuši ārsti, mazāk testē arī slimnīcās, taču palielinās skrīninga jeb siekalu testēšana. Marta pēdējā nedēļā skrīninga tests veikts 52 519 gadījumos, savukārt aprīļa pirmajā nedēļā veikti 48 004 skrīninga testi.

Lai samazinātu testēšanas izdevumus, patlaban vienlaikus tiek testēti pieci un vairāk siekalu testi, skaidroja Ņikišins.

Pagājušajā nedēļā kopā sekvencēti 384 jeb 11,6% no visiem pozitīvajiem paraugiem. Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra laboratorijā no visiem pārbaudītajiem testiem Covid-19 Lielbritānijas paveids konstatēts 64% gadījumu, savukārt "E. Gulbja laborotorijā" - 74%, kas nozīmē, ka Latvijā patlaban dominē Covid-19 Lielbritānijas paveids.

Ņikišins informēja, ka pagājušajā nedēļā nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums ar Dienvidāfrikas un Ugandas paveida vīrusa izraisītu Covid-19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu