Latvija saņēmusi vēl 7200 "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvija otrdien saņēmusi ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 piegādi 7200 devu apmērā, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta birojā.

Saņemtās vakcīnas tiks izmantotas vakcinācijas otrajām devām to prioritāro grupu iedzīvotājiem, kuri jau iepriekš saņēmuši pirmo šīs vakcīnas devu.

Latvijā līdz šim izmantotas 107 682 "AstraZeneca" vakcīnas devas un ar šo vakcīnu tiek vakcinēti iedzīvotāji no visām prioritārajām grupām.

Covid-19 vakcīnu noliktavas un loģistikas pakalpojumus "AstraZeneca" vakcīnām veic divas vakcīnu loģistikas kompānijas - AS "Recipe Plus" un SIA "Magnum Medical".

Šobrīd vakcinācija tiek veikta atvērto prioritāro grupu iedzīvotājiem - senioriem vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotājiem ar hroniskām slimībām, personām, kuras vienā mājsaimniecībā aprūpē hroniski slimus bērnus un bērnus ar imūnsupresiju, personām, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas, veselības aprūpes darbiniekiem un ilgstošas sociālās aprūpes centru darbiniekiem.

No vakardienas vakcinācija pakāpeniski tika sākta arī izglītības iestāžu darbiniekiem. Vispirms vakcīnu pret Covid-19 saņems pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.-6.klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī pedagogi, kuri atsāk darbu klātienē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu