Bijušajai "Playboy" modelei nozagts pasaules lielākais trusis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anete Edvardsa ar Dariusu.
Anete Edvardsa ar Dariusu. Foto: Cerebro Digital/Facebook

Nezināmi ļaundari Vorčesteršīras grāfistē Anglijā ir nozaguši Ginesa rekorda ieguvēju - pasaulē lielāko trusi, kuru sauc Dariuss, vēsta portāls "Daily Mail".

Nozagtā dzīvnieka īpašniece un trušu audzētāja Anete Edvardsa medijiem atklājusi, ka mājdzīvnieks pazudis nedēļas nogalē - laika posmā no 10. līdz 11. aprīlim. Viņa par zādzību jau ziņojusi policijai un ir izsludinājusi tūkstoš mārciņu lielu atlīdzību personai, kura viņai mīluli atgriezīs. Edvardsa atzīmējusi, ka Dariuss jau ir par vecu pavairošanai.

69 gadus vecā modele un trušu audzētāja kopumā ir rūpējusies par vairāk nekā simtu dzīvnieku. Kopš 2008. gada viņa tiek uzskatīta par lielāko trušu īpašnieci pasaulē: četrus no viņas mājdzīvniekiem oficiāli reģistrējuši Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji. Pēdējais no tiem bijis Dariuss, kurš no deguna līdz astes galam ir 129 centimetrus garš. Truša svars pārsniedz 22 kilogramus.

Anete Edvardsa pasaulē kļuva slavena ar savu vēlmi līdzināties Džesikai Rabitai no kulta filmas "Who Framed Roger Rabbit?". Pēc operācijām viņa kļuvusi par vecāko "Playboy" modeli, kuras bilde parādījusies žurnāla trešajā lappusē.

Dariuss ir "Continental Giant" šķirnes trusis. Tā ir viena no vecākajām trušu šķirnēm pasaulē, kas pirmo reizi pieminēta 16. gadsimta vidū. Indivīdu dzīves ilgums ir no četriem līdz pieciem gadiem. Zoologi atzīmē viņu draudzīgo raksturu, kas atgādina suņus: dzīvniekus var apmācīt un tos iesaistīt dažādās spēlēs. Tiesa, truši tiek audzēti ne tikai kā mājdzīvnieki, bet arī kažokādu un gaļas ieguvei.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu