Vācijā ar "AstraZeneca" vakcīnu potētie vecumā līdz 60 gadiem saņems citas vakcīnas otro devu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija.
Vakcinācija. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Cilvēki vecumā līdz 60 gadiem, kas Vācijā potēti ar "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu, otrajā potēšanā saņems citas Covid-19 vakcīnas devu, otrdien vienojās Vācijas veselības ministrs un federālo zemju veselības ministri.

Vācija 30.martā paziņoja, ka vairs nepiedāvās potēšanu ar "AstraZeneca" vakcīnas divām devām cilvēkiem vecumā līdz 60 gadiem, ņemot vērā bažas par šīs vakcīnas iespējamu saistību ar retiem trombozes gadījumiem.

Ministri sanāksmē vienojās, ka cilvēkiem šajā vecuma grupā, kas saņēmuši "AstraZeneca" vakcīnas pirmo devu pirms šī 30.marta paziņojuma, otrās devas saņemšanai tiks piedāvāta vai nu "BioNTech"/"Pfizer" vakcīna, vai "Moderna" vakcīna. 

"Atrastais risinājums dos labu aizsardzības līmeni," ziņu aģentūrai DPA pavēstīja Bavārijas federālās zemes veselības ministrs Klauss Holečeks.

Jaunā politika atbilst ieteikumiem, kurus pagājušonedēļ publicēja Vācijas vakcīnu komisija. Tā arī ieteikusi veikt otro potēšanu 12 nedēļas pēc "AstraZeneca" vakcīnas pirmās devas saņemšanas. 

Vācija ir viena no vairākām valstīm, kas ir nolēmusi izmantot "AstraZeneca" vakcīnu tikai gados vecu cilvēku vakcinēšanai, jo nelielam skaitam jaunāku cilvēku pēc tās saņemšanas izveidojušies trombi.  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu