Zviedrija pieprasa paskaidrojumus par kiberuzbrukumiem Zviedrijas sporta konfederācijai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Zviedrijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku sniegt paskaidrojumus par kiberuzbrukumiem Zviedrijas sporta konfederācijai, otrdien paziņoja ārlietu ministre Anna Linde.

"Ir nepieļaujami nopietni datu slepenības pārkāpumi attiecībā uz Zviedrijas sporta konfederāciju. Krievijas vēstnieks tika izsaukts uz Ārlietu ministriju sniegt paskaidrojumus," tviterī pavēstīja Linde.

Zviedrijas prokuratūra otrdien pārtrauca izmeklēt hakeru uzbrukumus, kuriem Zviedrijas sporta konfederācija tika pakļauta no 2017.gada decembra līdz 2018.gada maijam. Lēmums pārtraukt izmeklēšanu saistīts ar vainīgo tiesāšanas vai izdošanas Zviedrijai neiespējamību.

Pēc prokuratūras datiem, aiz datorsistēmu uzlaušanas stāv Krievijas militārais izlūkdienests GRU. Ļaundariem izdevies piekļūt zviedru sportistu medicīniskajiem datiem. Zviedrijas puse apgalvo, ka kiberuzbrukumi ir daļa no Krievijas kampaņas pret nacionālajām un starptautiskajām antidopinga aģentūrām, kā arī pret Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu