VIDEO ⟩ VM rīko preses konferenci "Vakcinēšos vs nevakcinēšos: vai Covid-19 ir tik bīstams?"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konferenču centra "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centrā notiek vakcinēšana pret Covid-19 pēc dzīvās rindas principa - bez iepriekšēja pieraksta tiek vakcinēti visi pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, tai skaitā seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju un smagi slimu personu aprūpētāji.
Konferenču centra "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centrā notiek vakcinēšana pret Covid-19 pēc dzīvās rindas principa - bez iepriekšēja pieraksta tiek vakcinēti visi pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, tai skaitā seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju un smagi slimu personu aprūpētāji. Foto: Zane Bitere/LETA

Veselības ministrija šodien plkst. 12 rīko preses konferenci "Vakcinēšos vs nevakcinēšos: vai Covid-19 ir tik bīstams?", kurā tiks skaidrota vakcinācijas pret Covid-19 nozīme, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Mediju iespējā piedalīsies Rīgas Stradiņa universitātes Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras vadītāja Juta Kroiča un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsts Kārlis Rācenis.

Veselības ministrijā skaidro, ka vakcinācijai pret Covid-19 ir trīs būtiski mērķi - mazināt smagu saslimšanas gaitu, mazināt vīrusa pārnesi un mazināt vīrusa izraisītās papildu saslimšanas.

Aptuveni viens no desmit saslimušajiem ar Covid-19 nokļūst slimnīcā, turklāt pasaules dati rāda, ka aptuveni katrs desmitais saslimušais vēl vairākus mēnešus pēc slimības cīnās ar slimības izraisītajām sekām. Savukārt slimnīcas ziņo, ka arvien biežāka ir tendence, ka saslimušie, kas iepriekš slimnīcā nokļuvuši Covid-19 dēļ, drīz vien atgriežas slimnīcā ar hroniskās slimības saasinājumiem.

Veselības ministrija aicina uzklausīt mediķu pieredzes stāstus par vīrusa izraisītajām saslimšanas sekām uz veselību nākotnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu