"Mani kauli ir sašķaidīti... Un par to neviens nemaksās." Fergusons asi kritizē UFC cīkstoņu finansiālo drošību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Fergusons
Tonijs Fergusons Foto: AFP / Scanpix

UFC zvaigzne Tonijs Fergusons sarunā ar "Subission Radio" kritizēja organizācijas cīkstoņu finansiālo drošību.

Lai gan UFC ir pasaulē populārākā jaukto cīņas mākslu (MMA) organizācija, cīkstoņi, kas tajā tikko ir uzsākuši savas gaitas ne vienmēr var lepoties ar lieliem algas apmēriem.

Tomēr par finansiālajām problēmām var sūdzēties ne tikai mazāk pazīstami cīkstoņi. Arī viens no populārākajiem UFC vieglā svara kategorijas cīkstoņiem Tonijs Fergusons sūdzējās par finansiālo drošību.

Pieredzējušais cīkstonis atklāja, ka tikai nesen ir saņēmis apdrošināšanas naudu par procedūrām, kuras nācies iziet pēc viņa sakāves pret Džastinu Geiči. Kā zināms, minētais duelis norisinājās pagājušā gada 10. maijā.

"Es tik tikko dabūju apdrošināšanas naudu par manu cīņu Džeksonvillā. Es nemēģinu šeit par to sūdzēties. Pēdējā gada laikā es savu [medicīnas procedūru] rēķinu sūtīju turp un atpakaļ," stāstīja Fergusons.

Cīkstonis arī atsauca atmiņā notikušo pēc cīņas: "Es visur asiņoju, mani kauli ir sašķaidīti un viss pārējais. Sēžu slimnīcā un mana sieva nebeidz raudāt. Mēs mēģinām saprast, vai man tiks veikta operācija, vai nē. Un par to neviens nemaksās." 

Fergusons atklāja, ka situāciju atrisinājis tikai tad, kad piezvanījis kādai no "augšējā gala" personām, jo sarunās ar zemāka līmeņa darbiniekiem viņš skaidrību par procedūru izmaksām neesot spējis rast: "Es savas karjeras laikā esmu daudz strādājis ar starpniekiem. To darot, esmu sapratis, ka es lieliski tieku ar lietām galā pats."

Populārais vieglā svara cīkstonis zaudēja arī savu nākamo cīņu. Trīs raundu garumā viņu parterī pamatīgi "apstrādāja" tagadējais titula kandidāts Čārlzs Oliveira. Lai gan Fergusons nākamo cīņu aizvadīs jau 16. maijā pret Benielu Dariušu, viņš neizslēdz iespēju izmēģināt savus spēkus boksā, galvenokārt, finansiālu apsvērumu dēļ.

Runājot par savu algu, Fergusons sacīja: "Bokss kļūst arvien iekārojamāks, jo man ir lieliski treneri un es, visticamāk, nopelnītu daudz vairāk. Jo, darot to, ko es daru, es nepelnu pietiekami. Pat ne tuvu..."

Fergusons savas MMA karjeras laikā ir izcīnījis 26 uzvaras, piedzīvojot piecas neveiksmes.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu