BBC saņēmusi 110 000 sūdzību par princim Filipam veltītajām pārraidēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Travers Lewis/Shutterstock

Lielbritānijas raidsabiedrība BBC saņēmusi 110 000 sūdzību par nelaiķa princim Filipam veltītajām pārraidēm, un tas ir lielākais Lielbritānijā par televīzijas darbu jebkad saņemtais sūdzību skaits.

Raidsabiedrība ceturtdien pavēstīja, ka cilvēki iesnieguši sūdzības pēdējo sešu dienu laikā kopš prinča nāves 9.aprīlī.

Sūdzībās skarts pārmērīgais prinča atspoguļojums BBC televīzijas un radio pārraidēs.

Rezultātā izveidota īpaša mājaslapa, kur skatītāji un klausītāji varēja paust savas sūdzības. Tagad šī lapa jau pazudusi no tīmekļa.

"Mēs atzīstam, ka daži skatītāji bija neapmierināti ar atspoguļojuma līmeni un to, kāda ietekme tam bija uz izziņotajām televīzijas un radio programmām," paziņojumā norādīja BBC.

"Mēs šādas izmaiņas neveicam bez rūpīga izvērtējuma, un šie lēmumi atspoguļo BBC kā nacionālās raidsabiedrības lomu nacionāli nozīmīgos brīžos," teikts paziņojumā. "Mēs esam pateicīgi par atbildes saiti, un mēs allaž uzklausām mūsu auditorijas reakcijas."

BBC saņēmusi arī sūdzības par to, ka pārraidēs iekļauts prinča Endrū teiktais tēva nāves sakarā. Endrū atvirzījās no publisko pienākumu veikšanas pēc tam, kad plašāku publicitāti ieguva viņa pazīšanās ar amerikāņu finansistu Džefriju Epstīnu, kas bija notiesāts par dzimumnoziegumiem.

BBC skaidroja, ka atspoguļoja visu prinča Filipa bērnu teikto tēva nāves sakarā, un norādīja, ka viņa izteikumi bija situācijai atbilstoši.

Lielbritānijā šobrīd turpinās pēc prinča Filipa nāves izsludinātās astoņu dienu sēras, kas noslēgsies sestdien prinča bēru dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu