Pret Covid-19 vakcīnas varēs sākt saņemt sportisti un pašvaldību vēlēšanu rīkošanā iesaistītie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ceturtdien ir parakstījis rīkojumu, kas atļauj pret Covid-19 vakcinēt konkrētus profesionālos sportistus un pašvaldību vēlēšanu rīkošanā iesaistītos, ministrs paziņojis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Līdz ar to vakcinēt varēs arī Tokijas Olimpisko un Paralimpisko spēļu dalībniekus, Latvijas vīriešu hokeja izlasi un čempionāta rīkotājus, kā arī pašvaldību vēlēšanu rīkošanā iesaistītos.

Ministrs arī apliecināja, ka vakcinēs hokeja čempionātā darbojošos mediju pārtāvjus, taču vakcinējamo sarakstu gatavos Izglītības un zinātnes ministrija.

Šobrīd vakcinācijai atvērto prioritāro grupu vidū ietilpst seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras vienā mājsaimniecībā aprūpē hroniski slimus bērnus un bērnus ar imūnsupresiju. Tāpat šajā grupā ietilpst personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas, veselības aprūpes darbinieki, kā arī ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieki un iemītnieki. Vienlaikus šonedēļ arī tika sākta izglītības iestāžu darbinieku vakcinācija.

Šajā nedēļas nogalē septiņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs - būs iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš to vēlas, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Vakcinācija tiks veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām, un iedzīvotāji poti varēs saņemt, ierodoties minēto pilsētu liela mēroga vakcinācijas centros.

Iedzīvotāji, kuri atbilst kādai no jau atvērtajām prioritārajām grupām, tiks aicināti tiem paredzētā īpašā rindā, nekādi papildu apliecinājumi par atbilstību prioritārajai grupai netiks prasīti. Īpaša rinda konkrētajā vietā ļaus operatīvāk saņemt vakcīnu salīdzinājumā ar citiem vakcinēties gribētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu