Pie Ķīpsalas halles vakcinācijas centra jau agrā rītā izveidojusies ap 200 cilvēku rinda (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @reinistraidas

Sestdienas rītā pie Ķīpsalas halles pusotru stundu pirms vakcinācijas centra atvēršanas izveidojusies ap 200 cilvēku gara rinda, novēroja aģentūra LETA.

Plkst.6.50 "dzīvajā rindā" pēc potes pret Covid-19 pie Ķīpsalas halles bija iestājušies aptuveni 50 cilvēki. Plkst.7 rinda bija pieaugusi līdz aptuveni 80 cilvēkiem, bet ap plkst.7.30 rindā gaidīja jau ap 200 cilvēku.

Gaidītāju rindā ir dažāda vecuma iedzīvotāji, lielākoties gados jaunāki cilvēki. Vienlīdz daudz ir gan sieviešu, gan vīriešu. Iedzīvotāji pārsvarā ir silti saģērbusies, ieradušies ar krēsliem, līdzpaņemtām brokastīm, tēju un kafiju. Daudziem līdzi ir draugi un ģimenes locekļi. Citi atnākuši ar visiem bērniem, kuri gan poti pret Covid-19 saņemt nevarēs, jo vakcinētas tiek tikai pilngadīgas personas. Ir arī tādi, kuri pēc potes atnākuši vieni.

Rinda izkārtojusies pa Ķīpsalas ielu gar autostāvvietas teritoriju. Atnākušo cilvēku skaits nemitīgi pieaug. Cilvēki uz Ķīpsalas halles vakcinācijas centru brauc ar automašīnām, ļoti daudzi - ar velosipēdiem, daži arī nāk kājām, novēroja LETA.

Kā ziņots, šodien masu vakcinācijas centros septiņās pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs - būs pieejamas aptuveni 5300 "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 devas, pie kurām "dzīvās rindas" kārtībā varēs tikt ikviens iedzīvotājs, kurš to vēlas, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Vakcinācija minētajās pilsētās notiks no plkst.9 līdz 17, bet Ķīpsalas hallē Rīgā un Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē tā notiks līdz plkst.19.

Šodien vakcinācijas punkti Rīgā darbosies "ATTA" centrā un Ķīpsalas hallē. Vienlaikus atvērti būs arī punkti Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā, Jūrmalas sporta skolā, Cēsīs bijušā "Super Netto" veikala telpās Bērzaines ielā 2a un Liepājā - Olimpiskajā centrā. Strādās arī vakcinācijas punkts Daugavpils sporta kompleksā un Rēzeknē - Latgales vēstniecībā "Gors".

Vakcinācija šajos centros šodien tiek veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām.

Iedzīvotāji, kuri atbilst kādai no jau atvērtajām prioritārajām grupām, tiek aicināti tiem paredzētā īpašā rindā, nekādi papildu apliecinājumi par atbilstību prioritārajai grupai netiek prasīti. Īpaša rinda konkrētajā vietā ļaus operatīvāk saņemt vakcīnu salīdzinājumā ar citiem vakcinēties gribētājiem.

Katrā centrā plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji tiek īpaši lūgti ievērot divu metru distanci un lietot deguna un mutes aizsegus.

Sākotnēji bija plānots, ka šodien vakcinācijas centros visā Latvijā būs pieejamas kopumā 6000 vakcīnas devas, no kurām 2250 bija paredzētas Rīgai, savukārt atlikušās 3750 - pārējām sešām Latvijas pilsētām. Tomēr šobrīd, kā aģentūrai LETA norādīja Vakcinācijas projekta birojā, kopējais pieejamo devu skaits sarucis līdz aptuveni 5300.

Jau ziņots, ka piektdien trīs lielajos vakcinācijas centros Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā kopumā izlietotas 3250 vakcinācijas centriem piegādātās vakcīnu pret Covid-19 devas, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Rīgā "ATTA" centrā izlietotas 2010 devas, Jūrmalā - 600, bet Jelgavā - 640 devas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu