Reaģējot uz garo rindu, Cēsu vakcinācijas centrā organizē papildu mediķu brigādes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konferenču centra "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centrā notiek vakcinēšana pret Covid-19 pēc dzīvās rindas principa - bez iepriekšēja pieraksta tiek vakcinēti visi pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, tai skaitā seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju un smagi slimu personu aprūpētāji.
Konferenču centra "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centrā notiek vakcinēšana pret Covid-19 pēc dzīvās rindas principa - bez iepriekšēja pieraksta tiek vakcinēti visi pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, tai skaitā seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju un smagi slimu personu aprūpētāji. Foto: Zane Bitere/LETA

Šobrīd Cēsu vakcinācijas centrā rinda lēni virzās uz priekšu, taču, reaģējot uz cilvēku pieplūdumu, tiek organizētas papildu vakcinētāju brigādes, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kā aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta birojā, ņemot vērā plānoto 300 vakcīnas devu skaitu Cēsu vakcinācijas centrā, pieņemts lēmums vakcinēt visus, kuri līdz plkst.11 ir gaidītāju rindā, bet pēc šī laika citi cilvēki rindā vairs netiek uzņemti, jo vakcīnu devu skaits ir ierobežots.

Ministrs norāda, ka augstā cilvēku aktivitāte tiek risināta, vakcinācijas nodrošinātajam SIA "Veselības centrs 4" organizējot vakcinētāju papildspēkus. Vienlaikus pašvaldība iedzīvotājiem nodrošināšot ūdeni un ēdienu.

Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Kārlis Pots aģentūrai LETA pastāstīja, ka patlaban pašvaldība rindā pēc vakcīnas gaidošajiem organizē krēslus un dzeramo ūdeni. Pie vakcinācijas centra arī turpina dežūrēt zemessargi un pašvaldības policijas pārstāvji.

Vakcinācijas projekta birojs savukārt atzīmē, ka uz Cēsu vakcinācijas centru šobrīd brauc divas brigādes no Rīgas, lai dubultotu jaudas jau pēc pusotras stundas.

SIA "Veselības centrs 4" medicīnas konsultante Katrīna Priede aģentūrai LETA pavēstīja, ka šobrīd Cēsu vakcinācijas punktā "iet sarežģīti". Centrs, kurā patlaban strādā divas vakcinētāju brigādes, saskaras ar milzīgu cilvēku pieplūdumu, tādēļ arī pieņemts lēmums piesaistīt divas papildu brigādes.

Šobrīd rindā ir aptuveni 300 cilvēki, kas tieši atbilst centram piešķirtajam devu apjomam. Pēc Priedes paustā, šobrīd centrā savakcinēti aptuveni 60 cilvēki un turpmākās pāris stundas tiks pavadītas, "nokopjot rindu".

Jau ziņots, ka sestdien līdz plkst.10 astoņos masu vakcinācijas centros septiņās Latvijas pilsētās poti pret Covid-19 saņēmuši 1650 cilvēki, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta birojā.

Potēšana joprojām turpinās visos masu vakcinācijas centros, taču Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs "dzīvajā rindā" cilvēki vairs netiek pieņemti, jo vakcīnu skaits ir ierobežots.  Tie cilvēki, kuri iestājās "dzīvajā rindā" līdz tās slēgšanas brīdim, poti saņems.

Rīgā, Ķīpsalas hallē, "dzīvā rinda" tika slēgta ap plkst.9.30, kad tajā bija iestājušies 1000 cilvēku. Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, rinda tika slēgta plkst.10, kad tajā stāvēja ap 460 cilvēku. "ATTA" centrā rinda tika slēgta ap plkst.10.30, kad tajā bija sastājušies 1250 cilvēki. Savukārt Cēsīs izveidotajā masu vakcinācijas centrā, pēc jaunākās informācijas, rinda tika slēgta ap plkst.11, kad tajā bija iestājušies 300 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu