Liepājā rinda pie vakcinācijas centra izsīkusi, bet potes vēl pieejamas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konferenču centra "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centrā notiek vakcinēšana pret Covid-19 pēc dzīvās rindas principa - bez iepriekšēja pieraksta tiek vakcinēti visi pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, tai skaitā seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju un smagi slimu personu aprūpētāji.
Konferenču centra "ATTA Centre" masveida vakcinācijas centrā notiek vakcinēšana pret Covid-19 pēc dzīvās rindas principa - bez iepriekšēja pieraksta tiek vakcinēti visi pašlaik atvērto prioritāro grupu pārstāvji, tai skaitā seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju un smagi slimu personu aprūpētāji. Foto: Zane Bitere/LETA

Iedzīvotāji tiek aicināti bez iepriekšēja pieraksta izmantot iespēju vakcinēties pret Covid-19 Liepājas vakcinācijas centrā, jo sestdien ap pusdienlaiku rinda pie vakcinācijas centra izsīka, bet daži desmiti vakcīnas devu vēl ir pieejami.

Brīdī, kad rinda izsīka, izpotēta bija aptuveni puse no 600 Liepājas vakcinācijas centram šai dienai piegādātajām potēm, taču plkst.13.45 bija palikušas vēl aptuveni 60 vakcīnas devas, aģentūru LETA informēja Liepājas pašvaldības pārstāve Zita Lazdāne.

"Cilvēki turpina ierasties, bet garu rindu nav," aģentūrai LETA par Liepājas vakcinācijas centrā novēroto stāstīja Lazdāne.

"Veselības centru apvienības" (VCA) pārstāve Līga Ribinska aģentūrai LETA atzīmēja, ka VCA mediķu brigādes, kas strādā Liepājas vakcinācijas centrā, ir pilnā gatavībā turpināt nodrošināt iedzīvotāju vakcināciju.

Liepājā vakcinācija notiek Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39. Vakcinācija notiek tikai ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu.

Vakcinācija notiek bez iepriekšēja pieraksta, vakcinēties var jebkurš gribētājs, kurš vecāks par 18 gadiem. Iedzīvotāji no prioritārajām grupām, kuri apmeklēs centrus, tiks aicināti saņemt vakcīnu vēl pirms citiem šodien vakcinēties gribētājiem.

Iedzīvotājiem jāņem līdzi tikai pase vai ID karte. Vakcinācijas veicēji aicina pievērst īpašu uzmanību tam, ka lielajos centros šajā nedēļas nogalē tiek vakcinēti tikai tie iedzīvotāji, kuri līdz šim nav saņēmuši nevienu Covid-19 vakcīnas devu.

Uz vakcinācijas centriem kategoriski aizliegts nākt tiem iedzīvotājiem, kuri atrodas pašizolācijā pēc atgriešanās no ārvalstīm, kā arī tiem, kuriem jābūt mājas karantīnā kā kontaktpersonām.

Kā ziņots, garās cilvēku rindas dēļ vairāki masu vakcinācijas centri sestdienas rītā vēra durvis jau krietni pirms pirms paredzētā darba laika sākuma, noskaidroja aģentūra LETA.

Šodien masu vakcinācijas centri kopumā darbojas septiņās pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs. Tajos ir pieejami aptuveni 5000 "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 devu, pie kurām "dzīvās rindas" kārtībā var tikt ikviens iedzīvotājs, kurš to vēlas.

Vakcinācijas projekta birojs atgādina, ka visiem, kuri ir saņēmuši poti pret Covid-19, joprojām jāturpina ievērot epidemioloģiskie drošības nosacījumi. Imunitāte pret vīrusu pēc "AstraZeneca" vakcīnas saņemšanas izveidojas aptuveni pēc 22 dienām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu