Sanktpēterburgā uz vairākām stundām aizturēts Ukrainas diplomāts (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Krievijā Sanktpēterburgā uz vairākām stundām aizturēts Ukrainas ģenerālkonsulāta darbinieks, sestdien pavēstīja Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Olehs Nikolenko, norādot, ka Kijeva šobrīd izvērtē atbildes soļus.

"Krievijas likumsargi uz vairākām stundām aizturēja Ukrainas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā darbinieku. Šobrīd viņš atrodas Ukrainas diplomātiskajā misijā. Aizturēšanas apstākļi tiek skaidroti. Tuvākajā laikā Ukrainas puse izraudzīsies formu, kādā reaģēt uz minēto provokāciju, ņemot vērā pastāvošo praksi," ziņu aģentūrai "Interfax" sestdien sacīja amatpersona.

Sestdienas rītā Krievijas Federālais Drošības dienests (FDD) pavēstīja, ka ar pierādījumiem aizturēts Ukrainas konsuls Oleksandrs Sosoņuks, "saņemot slepenu informāciju, kas atrodas Krievijas tiesībsargājošo iestāžu un FDD datu bāzēs".

"Šīs aktivitātes nav savietojamas ar diplomātiskā līdzstrādnieka statusu, un tām ir naidīgs raksturs pret Krievijas Federāciju. Pret ārvalstu diplomātu tiks īstenoti pasākumi atbilstoši starptautiskajām tiesību normām," norādīja FDD.

Valsts dimes ārlietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Novikovs "Interfax" pieļāva, ka Sosoņuks, visticamāk, no Krievijas tiks izraidīts.

Pēdējo gadu laikā Krievija aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kas tikuši apsūdzēti spiegošanā, bet diplomāta aizturēšana ir retums.

Pēdējo nedēļu laikā spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās palielinājusies, Ukrainai paužot bažas par Krievijas karaspēka koncentrāciju pie Ukrainas robežām un anektētajā Krimā, kā arī apsūdzot Maskavu, ka tā cenšas iznīcināt Ukrainas valstiskumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu